\left\{ \begin{array} { c } { x + y + z = 2 } \\ { x - y + z = 0 } \\ { y + 2 z = 0 } \end{array} \right.
פתור עבור x, y, z
x = \frac{3}{2} = 1\frac{1}{2} = 1.5
y=1
z=-\frac{1}{2}=-0.5
שתף
הועתק ללוח
x=-y-z+2
פתור את x+y+z=2 עבור x.
-y-z+2-y+z=0
השתמש ב- -y-z+2 במקום x במשוואה x-y+z=0.
y=1 z=-\frac{1}{2}y
פתור את המשוואה השניה עבור y ואת המשוואה השלישית עבור z.
z=-\frac{1}{2}
השתמש ב- 1 במקום y במשוואה z=-\frac{1}{2}y.
x=-1-\left(-\frac{1}{2}\right)+2
השתמש ב- 1 במקום y וב- -\frac{1}{2} במקום z במשוואה x=-y-z+2.
x=\frac{3}{2}
חשב את x מ- x=-1-\left(-\frac{1}{2}\right)+2.
x=\frac{3}{2} y=1 z=-\frac{1}{2}
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}