פתור עבור x
x = \frac{\sqrt{312361} + 99}{62} \approx 10.611171858
x=\frac{99-\sqrt{312361}}{62}\approx -7.41762347
גרף
שתף
הועתק ללוח
\left(6x+30\right)\times 2x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
המשתנה x אינו יכול להיות שווה לאף אחד מהערכים -5,8 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- 6\left(x-8\right)\left(x+5\right), הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של x-8,x+5,6.
\left(12x+60\right)x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6x+30 ב- 2.
12x^{2}+60x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 12x+60 ב- x.
12x^{2}+60x+\left(18x-144\right)x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6x-48 ב- 3.
12x^{2}+60x+18x^{2}-144x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 18x-144 ב- x.
30x^{2}+60x-144x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 12x^{2} ו- 18x^{2} כדי לקבל 30x^{2}.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 60x ו- -144x כדי לקבל -84x.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(30+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
הכפל את 5 ו- 6 כדי לקבל 30.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\times 31=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
חבר את 30 ו- 1 כדי לקבל 31.
30x^{2}-84x-\left(x^{2}-3x-40\right)\times 31=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את x-8 ב- x+5 ולכנס איברים דומים.
30x^{2}-84x-\left(31x^{2}-93x-1240\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את x^{2}-3x-40 ב- 31.
30x^{2}-84x-31x^{2}+93x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כדי למצוא את ההופכי של 31x^{2}-93x-1240, מצא את ההופכי של כל איבר.
-x^{2}-84x+93x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 30x^{2} ו- -31x^{2} כדי לקבל -x^{2}.
-x^{2}+9x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את -84x ו- 93x כדי לקבל 9x.
-x^{2}+9x+1240=\left(30x-240\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 30 ב- x-8.
-x^{2}+9x+1240=30x^{2}-90x-1200
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 30x-240 ב- x+5 ולכנס איברים דומים.
-x^{2}+9x+1240-30x^{2}=-90x-1200
החסר 30x^{2} משני האגפים.
-31x^{2}+9x+1240=-90x-1200
כנס את -x^{2} ו- -30x^{2} כדי לקבל -31x^{2}.
-31x^{2}+9x+1240+90x=-1200
הוסף 90x משני הצדדים.
-31x^{2}+99x+1240=-1200
כנס את 9x ו- 90x כדי לקבל 99x.
-31x^{2}+99x+1240+1200=0
הוסף 1200 משני הצדדים.
-31x^{2}+99x+2440=0
חבר את 1240 ו- 1200 כדי לקבל 2440.
x=\frac{-99±\sqrt{99^{2}-4\left(-31\right)\times 2440}}{2\left(-31\right)}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- -31 במקום a, ב- 99 במקום b, וב- 2440 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-99±\sqrt{9801-4\left(-31\right)\times 2440}}{2\left(-31\right)}
99 בריבוע.
x=\frac{-99±\sqrt{9801+124\times 2440}}{2\left(-31\right)}
הכפל את -4 ב- -31.
x=\frac{-99±\sqrt{9801+302560}}{2\left(-31\right)}
הכפל את 124 ב- 2440.
x=\frac{-99±\sqrt{312361}}{2\left(-31\right)}
הוסף את 9801 ל- 302560.
x=\frac{-99±\sqrt{312361}}{-62}
הכפל את 2 ב- -31.
x=\frac{\sqrt{312361}-99}{-62}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-99±\sqrt{312361}}{-62} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -99 ל- \sqrt{312361}.
x=\frac{99-\sqrt{312361}}{62}
חלק את -99+\sqrt{312361} ב- -62.
x=\frac{-\sqrt{312361}-99}{-62}
כעת פתור את המשוואה x=\frac{-99±\sqrt{312361}}{-62} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר \sqrt{312361} מ- -99.
x=\frac{\sqrt{312361}+99}{62}
חלק את -99-\sqrt{312361} ב- -62.
x=\frac{99-\sqrt{312361}}{62} x=\frac{\sqrt{312361}+99}{62}
המשוואה נפתרה כעת.
\left(6x+30\right)\times 2x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
המשתנה x אינו יכול להיות שווה לאף אחד מהערכים -5,8 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- 6\left(x-8\right)\left(x+5\right), הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של x-8,x+5,6.
\left(12x+60\right)x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6x+30 ב- 2.
12x^{2}+60x+\left(6x-48\right)\times 3x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 12x+60 ב- x.
12x^{2}+60x+\left(18x-144\right)x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6x-48 ב- 3.
12x^{2}+60x+18x^{2}-144x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 18x-144 ב- x.
30x^{2}+60x-144x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 12x^{2} ו- 18x^{2} כדי לקבל 30x^{2}.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(5\times 6+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 60x ו- -144x כדי לקבל -84x.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\left(30+1\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
הכפל את 5 ו- 6 כדי לקבל 30.
30x^{2}-84x-\left(x-8\right)\left(x+5\right)\times 31=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
חבר את 30 ו- 1 כדי לקבל 31.
30x^{2}-84x-\left(x^{2}-3x-40\right)\times 31=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את x-8 ב- x+5 ולכנס איברים דומים.
30x^{2}-84x-\left(31x^{2}-93x-1240\right)=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את x^{2}-3x-40 ב- 31.
30x^{2}-84x-31x^{2}+93x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כדי למצוא את ההופכי של 31x^{2}-93x-1240, מצא את ההופכי של כל איבר.
-x^{2}-84x+93x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את 30x^{2} ו- -31x^{2} כדי לקבל -x^{2}.
-x^{2}+9x+1240=30\left(x-8\right)\left(x+5\right)
כנס את -84x ו- 93x כדי לקבל 9x.
-x^{2}+9x+1240=\left(30x-240\right)\left(x+5\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 30 ב- x-8.
-x^{2}+9x+1240=30x^{2}-90x-1200
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 30x-240 ב- x+5 ולכנס איברים דומים.
-x^{2}+9x+1240-30x^{2}=-90x-1200
החסר 30x^{2} משני האגפים.
-31x^{2}+9x+1240=-90x-1200
כנס את -x^{2} ו- -30x^{2} כדי לקבל -31x^{2}.
-31x^{2}+9x+1240+90x=-1200
הוסף 90x משני הצדדים.
-31x^{2}+99x+1240=-1200
כנס את 9x ו- 90x כדי לקבל 99x.
-31x^{2}+99x=-1200-1240
החסר 1240 משני האגפים.
-31x^{2}+99x=-2440
החסר את 1240 מ- -1200 כדי לקבל -2440.
\frac{-31x^{2}+99x}{-31}=-\frac{2440}{-31}
חלק את שני האגפים ב- -31.
x^{2}+\frac{99}{-31}x=-\frac{2440}{-31}
חילוק ב- -31 מבטל את ההכפלה ב- -31.
x^{2}-\frac{99}{31}x=-\frac{2440}{-31}
חלק את 99 ב- -31.
x^{2}-\frac{99}{31}x=\frac{2440}{31}
חלק את -2440 ב- -31.
x^{2}-\frac{99}{31}x+\left(-\frac{99}{62}\right)^{2}=\frac{2440}{31}+\left(-\frac{99}{62}\right)^{2}
חלק את -\frac{99}{31}, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל -\frac{99}{62}. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -\frac{99}{62} לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
x^{2}-\frac{99}{31}x+\frac{9801}{3844}=\frac{2440}{31}+\frac{9801}{3844}
העלה את -\frac{99}{62} בריבוע על-ידי העלאת המונה והמכנה של השבר בריבוע.
x^{2}-\frac{99}{31}x+\frac{9801}{3844}=\frac{312361}{3844}
הוסף את \frac{2440}{31} ל- \frac{9801}{3844} על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
\left(x-\frac{99}{62}\right)^{2}=\frac{312361}{3844}
פרק x^{2}-\frac{99}{31}x+\frac{9801}{3844} לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{99}{62}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{312361}{3844}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
x-\frac{99}{62}=\frac{\sqrt{312361}}{62} x-\frac{99}{62}=-\frac{\sqrt{312361}}{62}
פשט.
x=\frac{\sqrt{312361}+99}{62} x=\frac{99-\sqrt{312361}}{62}
הוסף \frac{99}{62} לשני אגפי המשוואה.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}