פתור עבור y
y=-1
גרף
שתף
הועתק ללוח
\left(y+5\right)\left(y-2\right)=\left(y-5\right)\left(y+3\right)
המשתנה y אינו יכול להיות שווה לאף אחד מהערכים -5,5 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- \left(y-5\right)\left(y+5\right), הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של y-5,y+5.
y^{2}+3y-10=\left(y-5\right)\left(y+3\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את y+5 ב- y-2 ולכנס איברים דומים.
y^{2}+3y-10=y^{2}-2y-15
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את y-5 ב- y+3 ולכנס איברים דומים.
y^{2}+3y-10-y^{2}=-2y-15
החסר y^{2} משני האגפים.
3y-10=-2y-15
כנס את y^{2} ו- -y^{2} כדי לקבל 0.
3y-10+2y=-15
הוסף 2y משני הצדדים.
5y-10=-15
כנס את 3y ו- 2y כדי לקבל 5y.
5y=-15+10
הוסף 10 משני הצדדים.
5y=-5
חבר את -15 ו- 10 כדי לקבל -5.
y=\frac{-5}{5}
חלק את שני האגפים ב- 5.
y=-1
חלק את -5 ב- 5 כדי לקבל -1.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}