פתור עבור n
n=-14
n=13
שתף
הועתק ללוח
\left(n+2\right)\times 360-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
המשתנה n אינו יכול להיות שווה לאף אחד מהערכים -2,1 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- \left(n-1\right)\left(n+2\right), הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של n-1,n+2.
360n+720-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את n+2 ב- 360.
360n+720-\left(360n-360\right)=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את n-1 ב- 360.
360n+720-360n+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
כדי למצוא את ההופכי של 360n-360, מצא את ההופכי של כל איבר.
720+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
כנס את 360n ו- -360n כדי לקבל 0.
1080=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
חבר את 720 ו- 360 כדי לקבל 1080.
1080=\left(6n-6\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6 ב- n-1.
1080=6n^{2}+6n-12
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6n-6 ב- n+2 ולכנס איברים דומים.
6n^{2}+6n-12=1080
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
6n^{2}+6n-12-1080=0
החסר 1080 משני האגפים.
6n^{2}+6n-1092=0
החסר את 1080 מ- -12 כדי לקבל -1092.
n=\frac{-6±\sqrt{6^{2}-4\times 6\left(-1092\right)}}{2\times 6}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 6 במקום a, ב- 6 במקום b, וב- -1092 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{-6±\sqrt{36-4\times 6\left(-1092\right)}}{2\times 6}
6 בריבוע.
n=\frac{-6±\sqrt{36-24\left(-1092\right)}}{2\times 6}
הכפל את -4 ב- 6.
n=\frac{-6±\sqrt{36+26208}}{2\times 6}
הכפל את -24 ב- -1092.
n=\frac{-6±\sqrt{26244}}{2\times 6}
הוסף את 36 ל- 26208.
n=\frac{-6±162}{2\times 6}
הוצא את השורש הריבועי של 26244.
n=\frac{-6±162}{12}
הכפל את 2 ב- 6.
n=\frac{156}{12}
כעת פתור את המשוואה n=\frac{-6±162}{12} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את -6 ל- 162.
n=13
חלק את 156 ב- 12.
n=-\frac{168}{12}
כעת פתור את המשוואה n=\frac{-6±162}{12} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר 162 מ- -6.
n=-14
חלק את -168 ב- 12.
n=13 n=-14
המשוואה נפתרה כעת.
\left(n+2\right)\times 360-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
המשתנה n אינו יכול להיות שווה לאף אחד מהערכים -2,1 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- \left(n-1\right)\left(n+2\right), הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של n-1,n+2.
360n+720-\left(n-1\right)\times 360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את n+2 ב- 360.
360n+720-\left(360n-360\right)=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את n-1 ב- 360.
360n+720-360n+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
כדי למצוא את ההופכי של 360n-360, מצא את ההופכי של כל איבר.
720+360=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
כנס את 360n ו- -360n כדי לקבל 0.
1080=6\left(n-1\right)\left(n+2\right)
חבר את 720 ו- 360 כדי לקבל 1080.
1080=\left(6n-6\right)\left(n+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6 ב- n-1.
1080=6n^{2}+6n-12
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את 6n-6 ב- n+2 ולכנס איברים דומים.
6n^{2}+6n-12=1080
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
6n^{2}+6n=1080+12
הוסף 12 משני הצדדים.
6n^{2}+6n=1092
חבר את 1080 ו- 12 כדי לקבל 1092.
\frac{6n^{2}+6n}{6}=\frac{1092}{6}
חלק את שני האגפים ב- 6.
n^{2}+\frac{6}{6}n=\frac{1092}{6}
חילוק ב- 6 מבטל את ההכפלה ב- 6.
n^{2}+n=\frac{1092}{6}
חלק את 6 ב- 6.
n^{2}+n=182
חלק את 1092 ב- 6.
n^{2}+n+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}=182+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}
חלק את 1, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל \frac{1}{2}. לאחר מכן הוסף את הריבוע של \frac{1}{2} לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
n^{2}+n+\frac{1}{4}=182+\frac{1}{4}
העלה את \frac{1}{2} בריבוע על-ידי העלאת המונה והמכנה של השבר בריבוע.
n^{2}+n+\frac{1}{4}=\frac{729}{4}
הוסף את 182 ל- \frac{1}{4}.
\left(n+\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{729}{4}
פרק n^{2}+n+\frac{1}{4} לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(n+\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{729}{4}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
n+\frac{1}{2}=\frac{27}{2} n+\frac{1}{2}=-\frac{27}{2}
פשט.
n=13 n=-14
החסר \frac{1}{2} משני אגפי המשוואה.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}