פתור עבור a
a=-13
שתף
הועתק ללוח
3-\left(-4\right)=\left(\frac{1}{11}a+\frac{2}{11}\right)\left(-10-\left(-3\right)\right)
המשתנה a אינו יכול להיות שווה ל- -2 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- -a-2.
3+4=\left(\frac{1}{11}a+\frac{2}{11}\right)\left(-10-\left(-3\right)\right)
ההופכי של -4 הוא 4.
7=\left(\frac{1}{11}a+\frac{2}{11}\right)\left(-10-\left(-3\right)\right)
חבר את 3 ו- 4 כדי לקבל 7.
7=\left(\frac{1}{11}a+\frac{2}{11}\right)\left(-10+3\right)
ההופכי של -3 הוא 3.
7=\left(\frac{1}{11}a+\frac{2}{11}\right)\left(-7\right)
חבר את -10 ו- 3 כדי לקבל -7.
7=-\frac{7}{11}a-\frac{14}{11}
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את \frac{1}{11}a+\frac{2}{11} ב- -7.
-\frac{7}{11}a-\frac{14}{11}=7
החלף בין הצדדים כך שכל איברי המשתנים יופיעו בצד השמאלי.
-\frac{7}{11}a=7+\frac{14}{11}
הוסף \frac{14}{11} משני הצדדים.
-\frac{7}{11}a=\frac{91}{11}
חבר את 7 ו- \frac{14}{11} כדי לקבל \frac{91}{11}.
a=\frac{91}{11}\left(-\frac{11}{7}\right)
הכפל את שני האגפים ב- -\frac{11}{7}, ההופכי של -\frac{7}{11}.
a=-13
הכפל את \frac{91}{11} ו- -\frac{11}{7} כדי לקבל -13.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}