פתור עבור t
t=-34
שתף
הועתק ללוח
\frac{2}{3}t+\frac{2}{3}\left(-2\right)=\frac{3}{4}\left(t+2\right)
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את \frac{2}{3} ב- t-2.
\frac{2}{3}t+\frac{2\left(-2\right)}{3}=\frac{3}{4}\left(t+2\right)
בטא את \frac{2}{3}\left(-2\right) כשבר אחד.
\frac{2}{3}t+\frac{-4}{3}=\frac{3}{4}\left(t+2\right)
הכפל את 2 ו- -2 כדי לקבל -4.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{4}\left(t+2\right)
ניתן לכתוב את השבר \frac{-4}{3} כ- -\frac{4}{3} על-ידי חילוץ הסימן השלילי.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{4}t+\frac{3}{4}\times 2
השתמש בחוק הפילוג כדי להכפיל את \frac{3}{4} ב- t+2.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{4}t+\frac{3\times 2}{4}
בטא את \frac{3}{4}\times 2 כשבר אחד.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{4}t+\frac{6}{4}
הכפל את 3 ו- 2 כדי לקבל 6.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{4}t+\frac{3}{2}
צמצם את השבר \frac{6}{4} לאיברים נמוכים יותר על-ידי ביטול 2.
\frac{2}{3}t-\frac{4}{3}-\frac{3}{4}t=\frac{3}{2}
החסר \frac{3}{4}t משני האגפים.
-\frac{1}{12}t-\frac{4}{3}=\frac{3}{2}
כנס את \frac{2}{3}t ו- -\frac{3}{4}t כדי לקבל -\frac{1}{12}t.
-\frac{1}{12}t=\frac{3}{2}+\frac{4}{3}
הוסף \frac{4}{3} משני הצדדים.
-\frac{1}{12}t=\frac{9}{6}+\frac{8}{6}
המכפלה המשותפת הקטנה ביותר של 2 ו- 3 היא 6. המר את \frac{3}{2} ו- \frac{4}{3} לשברים עם מכנה 6.
-\frac{1}{12}t=\frac{9+8}{6}
מכיוון ש- \frac{9}{6} ו- \frac{8}{6} כוללים מכנה זהה, חבר אותם על-ידי חיבור המונים שלהם.
-\frac{1}{12}t=\frac{17}{6}
חבר את 9 ו- 8 כדי לקבל 17.
t=\frac{17}{6}\left(-12\right)
הכפל את שני האגפים ב- -12, ההופכי של -\frac{1}{12}.
t=\frac{17\left(-12\right)}{6}
בטא את \frac{17}{6}\left(-12\right) כשבר אחד.
t=\frac{-204}{6}
הכפל את 17 ו- -12 כדי לקבל -204.
t=-34
חלק את -204 ב- 6 כדי לקבל -34.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}