פתור עבור x
x=8
x=-8
גרף
שתף
הועתק ללוח
x^{2}-64=0
הכפל את שני האגפים ב- 2.
\left(x-8\right)\left(x+8\right)=0
שקול את x^{2}-64. שכתב את x^{2}-64 כ- x^{2}-8^{2}. הפרש הריבועים יכול להיות מפורק לגורמים באמצעות הכלל: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
x=8 x=-8
כדי למצוא פתרונות משוואה, פתור את x-8=0 ו- x+8=0.
\frac{1}{2}x^{2}=32
הוסף 32 משני הצדדים. כל מספר ועוד אפס שווה לעצמו.
x^{2}=32\times 2
הכפל את שני האגפים ב- 2, ההופכי של \frac{1}{2}.
x^{2}=64
הכפל את 32 ו- 2 כדי לקבל 64.
x=8 x=-8
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
\frac{1}{2}x^{2}-32=0
משוואות ריבועיות כגון זו, עם איבר x^{2} אך ללא איבר x, עדיין ניתנות לפתרון באמצעות הנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}, לאחר העברתן לצורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times \frac{1}{2}\left(-32\right)}}{2\times \frac{1}{2}}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- \frac{1}{2} במקום a, ב- 0 במקום b, וב- -32 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times \frac{1}{2}\left(-32\right)}}{2\times \frac{1}{2}}
0 בריבוע.
x=\frac{0±\sqrt{-2\left(-32\right)}}{2\times \frac{1}{2}}
הכפל את -4 ב- \frac{1}{2}.
x=\frac{0±\sqrt{64}}{2\times \frac{1}{2}}
הכפל את -2 ב- -32.
x=\frac{0±8}{2\times \frac{1}{2}}
הוצא את השורש הריבועי של 64.
x=\frac{0±8}{1}
הכפל את 2 ב- \frac{1}{2}.
x=8
כעת פתור את המשוואה x=\frac{0±8}{1} כאשר ± כולל סימן חיבור.
x=-8
כעת פתור את המשוואה x=\frac{0±8}{1} כאשר ± כולל סימן חיסור.
x=8 x=-8
המשוואה נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}