Skip to main content
$\left\{ \begin{array} { l } { x = y + 2z } \\ { 3 x - z = 7 } \\ { 3 z - y = 7 } \end{array} \right. $
Λύση ως προς x, y, z
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

3\left(y+2z\right)-z=7
Αντικαταστήστε το x με y+2z στην εξίσωση 3x-z=7.
y=\frac{7}{3}-\frac{5}{3}z z=\frac{7}{3}+\frac{1}{3}y
Επίλυση της δεύτερης εξίσωσης για y και της τρίτης εξίσωσης για z.
z=\frac{7}{3}+\frac{1}{3}\left(\frac{7}{3}-\frac{5}{3}z\right)
Αντικαταστήστε το y με \frac{7}{3}-\frac{5}{3}z στην εξίσωση z=\frac{7}{3}+\frac{1}{3}y.
z=2
Επίλυση του z=\frac{7}{3}+\frac{1}{3}\left(\frac{7}{3}-\frac{5}{3}z\right) για z.
y=\frac{7}{3}-\frac{5}{3}\times 2
Αντικαταστήστε το z με 2 στην εξίσωση y=\frac{7}{3}-\frac{5}{3}z.
y=-1
Υπολογισμός του y από y=\frac{7}{3}-\frac{5}{3}\times 2.
x=-1+2\times 2
Αντικαταστήστε το y με -1 και το z με 2 στην εξίσωση x=y+2z.
x=3
Υπολογισμός του x από x=-1+2\times 2.
x=3 y=-1 z=2
Το σύστημα έχει πλέον λυθεί.