Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
$r (r + s) - 2 \exponential{r}{2} + r s - s (s - 3 r) $
Υπολογισμός
Tick mark Image
Ανάπτυξη
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

r^{2}+rs-2r^{2}+rs-s\left(s-3r\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το r με το r+s.
-r^{2}+rs+rs-s\left(s-3r\right)
Συνδυάστε το r^{2} και το -2r^{2} για να λάβετε -r^{2}.
-r^{2}+2rs-s\left(s-3r\right)
Συνδυάστε το rs και το rs για να λάβετε 2rs.
-r^{2}+2rs-\left(s^{2}-3sr\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το s με το s-3r.
-r^{2}+2rs-s^{2}+3sr
Για να βρείτε τον αντίθετο του s^{2}-3sr, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-r^{2}+5rs-s^{2}
Συνδυάστε το 2rs και το 3sr για να λάβετε 5rs.
r^{2}+rs-2r^{2}+rs-s\left(s-3r\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το r με το r+s.
-r^{2}+rs+rs-s\left(s-3r\right)
Συνδυάστε το r^{2} και το -2r^{2} για να λάβετε -r^{2}.
-r^{2}+2rs-s\left(s-3r\right)
Συνδυάστε το rs και το rs για να λάβετε 2rs.
-r^{2}+2rs-\left(s^{2}-3sr\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το s με το s-3r.
-r^{2}+2rs-s^{2}+3sr
Για να βρείτε τον αντίθετο του s^{2}-3sr, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-r^{2}+5rs-s^{2}
Συνδυάστε το 2rs και το 3sr για να λάβετε 5rs.