Λύση ως προς a (complex solution)
\left\{\begin{matrix}a=-x+\frac{y}{m}\text{, }&m\neq 0\\a\in \mathrm{C}\text{, }&y=0\text{ and }m=0\end{matrix}\right,
Λύση ως προς m (complex solution)
\left\{\begin{matrix}m=\frac{y}{x+a}\text{, }&x\neq -a\\m\in \mathrm{C}\text{, }&y=0\text{ and }x=-a\end{matrix}\right,
Λύση ως προς a
\left\{\begin{matrix}a=-x+\frac{y}{m}\text{, }&m\neq 0\\a\in \mathrm{R}\text{, }&y=0\text{ and }m=0\end{matrix}\right,
Λύση ως προς m
\left\{\begin{matrix}m=\frac{y}{x+a}\text{, }&x\neq -a\\m\in \mathrm{R}\text{, }&y=0\text{ and }x=-a\end{matrix}\right,
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
y=xm+am
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+a με το m.
xm+am=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
am=y-xm
Αφαιρέστε xm και από τις δύο πλευρές.
ma=y-mx
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{ma}{m}=\frac{y-mx}{m}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με m.
a=\frac{y-mx}{m}
Η διαίρεση με το m αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το m.
a=-x+\frac{y}{m}
Διαιρέστε το y-xm με το m.
y=xm+am
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+a με το m.
xm+am=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
\left(x+a\right)m=y
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν m.
\frac{\left(x+a\right)m}{x+a}=\frac{y}{x+a}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με x+a.
m=\frac{y}{x+a}
Η διαίρεση με το x+a αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το x+a.
y=xm+am
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+a με το m.
xm+am=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
am=y-xm
Αφαιρέστε xm και από τις δύο πλευρές.
ma=y-mx
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{ma}{m}=\frac{y-mx}{m}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με m.
a=\frac{y-mx}{m}
Η διαίρεση με το m αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το m.
a=-x+\frac{y}{m}
Διαιρέστε το y-xm με το m.
y=xm+am
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+a με το m.
xm+am=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
\left(x+a\right)m=y
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν m.
\frac{\left(x+a\right)m}{x+a}=\frac{y}{x+a}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με x+a.
m=\frac{y}{x+a}
Η διαίρεση με το x+a αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το x+a.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}