Skip to main content
$y = \exponential{(x)}{2} - 1 $
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Λύση ως προς y
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x^{2}-1=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
x^{2}=y+1
Προσθήκη 1 και στις δύο πλευρές.
x=\sqrt{y+1} x=-\sqrt{y+1}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x^{2}-1=y
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
x^{2}-1-y=0
Αφαιρέστε y και από τις δύο πλευρές.
x^{2}-y-1=0
Οι δευτεροβάθμιες εξισώσεις όπως αυτή, με έναν όρο x^{2} αλλά χωρίς όρο x, εξακολουθούν να μπορούν να λυθούν μέσω του τετραγωνικού τύπου, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}, από τη στιγμή που τίθενται στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-y-1\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -1-y στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\left(-y-1\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
x=\frac{0±\sqrt{4y+4}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -1-y.
x=\frac{0±2\sqrt{y+1}}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 4+4y.
x=\sqrt{y+1}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{y+1}}{2} όταν το ± είναι συν.
x=-\sqrt{y+1}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{y+1}}{2} όταν το ± είναι μείον.
x=\sqrt{y+1} x=-\sqrt{y+1}
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.