Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x (complex solution)
Tick mark Image
Λύση ως προς y (complex solution)
Tick mark Image
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Λύση ως προς y
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

xyz+1-x=y+z+xy+yz+zx
Αφαιρέστε x και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-x-xy=y+z+yz+zx
Αφαιρέστε xy και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-x-xy-zx=y+z+yz
Αφαιρέστε zx και από τις δύο πλευρές.
xyz-x-xy-zx=y+z+yz-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές.
\left(yz-1-y-z\right)x=y+z+yz-1
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\left(yz-y-z-1\right)x=yz+y+z-1
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(yz-y-z-1\right)x}{yz-y-z-1}=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με yz-y-z-1.
x=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
Η διαίρεση με το yz-y-z-1 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το yz-y-z-1.
xyz+1-y=x+z+xy+yz+zx
Αφαιρέστε y και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-y-xy=x+z+yz+zx
Αφαιρέστε xy και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-y-xy-yz=x+z+zx
Αφαιρέστε yz και από τις δύο πλευρές.
xyz-y-xy-yz=x+z+zx-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές.
\left(xz-1-x-z\right)y=x+z+zx-1
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν y.
\left(xz-x-z-1\right)y=xz+x+z-1
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(xz-x-z-1\right)y}{xz-x-z-1}=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με xz-1-x-z.
y=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
Η διαίρεση με το xz-1-x-z αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το xz-1-x-z.
xyz+1-x=y+z+xy+yz+zx
Αφαιρέστε x και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-x-xy=y+z+yz+zx
Αφαιρέστε xy και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-x-xy-zx=y+z+yz
Αφαιρέστε zx και από τις δύο πλευρές.
xyz-x-xy-zx=y+z+yz-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές.
\left(yz-1-y-z\right)x=y+z+yz-1
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\left(yz-y-z-1\right)x=yz+y+z-1
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(yz-y-z-1\right)x}{yz-y-z-1}=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με yz-y-z-1.
x=\frac{yz+y+z-1}{yz-y-z-1}
Η διαίρεση με το yz-y-z-1 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το yz-y-z-1.
xyz+1-y=x+z+xy+yz+zx
Αφαιρέστε y και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-y-xy=x+z+yz+zx
Αφαιρέστε xy και από τις δύο πλευρές.
xyz+1-y-xy-yz=x+z+zx
Αφαιρέστε yz και από τις δύο πλευρές.
xyz-y-xy-yz=x+z+zx-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές.
\left(xz-1-x-z\right)y=x+z+zx-1
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν y.
\left(xz-x-z-1\right)y=xz+x+z-1
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(xz-x-z-1\right)y}{xz-x-z-1}=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με xz-1-x-z.
y=\frac{xz+x+z-1}{xz-x-z-1}
Η διαίρεση με το xz-1-x-z αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το xz-1-x-z.