Λύση ως προς x
x=-\frac{3\left(y-2\right)}{y+2}
y\neq -2
Λύση ως προς y
y=-\frac{2\left(x-3\right)}{x+3}
x\neq -3
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
xy+3x+3y-6-x=0
Αφαιρέστε x και από τις δύο πλευρές.
xy+2x+3y-6=0
Συνδυάστε το 3x και το -x για να λάβετε 2x.
xy+2x-6=-3y
Αφαιρέστε 3y και από τις δύο πλευρές. Το υπόλοιπο της αφαίρεσης οποιουδήποτε αριθμού από το μηδέν ισούται με τον αντίστοιχο αρνητικό αριθμό.
xy+2x=-3y+6
Προσθήκη 6 και στις δύο πλευρές.
\left(y+2\right)x=-3y+6
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\left(y+2\right)x=6-3y
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(y+2\right)x}{y+2}=\frac{6-3y}{y+2}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με y+2.
x=\frac{6-3y}{y+2}
Η διαίρεση με το y+2 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το y+2.
x=\frac{3\left(2-y\right)}{y+2}
Διαιρέστε το -3y+6 με το y+2.
xy+3y-6=x-3x
Αφαιρέστε 3x και από τις δύο πλευρές.
xy+3y-6=-2x
Συνδυάστε το x και το -3x για να λάβετε -2x.
xy+3y=-2x+6
Προσθήκη 6 και στις δύο πλευρές.
\left(x+3\right)y=-2x+6
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν y.
\left(x+3\right)y=6-2x
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(x+3\right)y}{x+3}=\frac{6-2x}{x+3}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με x+3.
y=\frac{6-2x}{x+3}
Η διαίρεση με το x+3 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το x+3.
y=\frac{2\left(3-x\right)}{x+3}
Διαιρέστε το -2x+6 με το x+3.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}