Λύση ως προς x
x=\frac{9+9m-3m^{2}}{2}
Λύση ως προς m (complex solution)
m=\frac{\sqrt{189-24x}}{6}+\frac{3}{2}
m=-\frac{\sqrt{189-24x}}{6}+\frac{3}{2}
Λύση ως προς m
m=\frac{\sqrt{189-24x}}{6}+\frac{3}{2}
m=-\frac{\sqrt{189-24x}}{6}+\frac{3}{2}\text{, }x\leq \frac{63}{8}
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
x=\left(6+2m-m^{2}\right)m\times \frac{1}{2}+\frac{1}{2}\left(3-m\right)\left(-m^{2}+2m+3\right)
Προσθέστε 3 και 3 για να λάβετε 6.
x=\left(6m+2m^{2}-m^{3}\right)\times \frac{1}{2}+\frac{1}{2}\left(3-m\right)\left(-m^{2}+2m+3\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 6+2m-m^{2} με το m.
x=3m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\frac{1}{2}\left(3-m\right)\left(-m^{2}+2m+3\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 6m+2m^{2}-m^{3} με το \frac{1}{2}.
x=3m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\left(\frac{3}{2}-\frac{1}{2}m\right)\left(-m^{2}+2m+3\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το \frac{1}{2} με το 3-m.
x=3m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{3}{2}m+\frac{9}{2}-\frac{1}{2}m\left(-m^{2}\right)-m^{2}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το \frac{3}{2}-\frac{1}{2}m με το -m^{2}+2m+3 και συνδυάστε τους παρόμοιους όρους.
x=3m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{3}{2}m+\frac{9}{2}+\frac{1}{2}mm^{2}-m^{2}
Πολλαπλασιάστε -\frac{1}{2} και -1 για να λάβετε \frac{1}{2}.
x=3m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{3}{2}m+\frac{9}{2}+\frac{1}{2}m^{3}-m^{2}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 1 και τον αριθμό 2 για να λάβετε τον αριθμό 3.
x=\frac{9}{2}m+m^{2}-\frac{1}{2}m^{3}+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{9}{2}+\frac{1}{2}m^{3}-m^{2}
Συνδυάστε το 3m και το \frac{3}{2}m για να λάβετε \frac{9}{2}m.
x=\frac{9}{2}m+m^{2}+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{9}{2}-m^{2}
Συνδυάστε το -\frac{1}{2}m^{3} και το \frac{1}{2}m^{3} για να λάβετε 0.
x=\frac{9}{2}m+\frac{3}{2}\left(-m^{2}\right)+\frac{9}{2}
Συνδυάστε το m^{2} και το -m^{2} για να λάβετε 0.
x=\frac{9}{2}m-\frac{3}{2}m^{2}+\frac{9}{2}
Πολλαπλασιάστε \frac{3}{2} και -1 για να λάβετε -\frac{3}{2}.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}