Skip to main content
$\exponential{x}{2} + \exponential{y}{2} = 4 $
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Λύση ως προς y
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x^{2}=4-y^{2}
Αφαιρέστε y^{2} και από τις δύο πλευρές.
x=\sqrt{4-y^{2}} x=-\sqrt{4-y^{2}}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x^{2}+y^{2}-4=0
Αφαιρέστε 4 και από τις δύο πλευρές.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(y^{2}-4\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -4+y^{2} στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\left(y^{2}-4\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
x=\frac{0±\sqrt{16-4y^{2}}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -4+y^{2}.
x=\frac{0±2\sqrt{4-y^{2}}}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 16-4y^{2}.
x=\sqrt{4-y^{2}}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{4-y^{2}}}{2} όταν το ± είναι συν.
x=-\sqrt{4-y^{2}}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{4-y^{2}}}{2} όταν το ± είναι μείον.
x=\sqrt{4-y^{2}} x=-\sqrt{4-y^{2}}
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
y^{2}=4-x^{2}
Αφαιρέστε x^{2} και από τις δύο πλευρές.
y=\sqrt{4-x^{2}} y=-\sqrt{4-x^{2}}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x^{2}+y^{2}-4=0
Αφαιρέστε 4 και από τις δύο πλευρές.
y^{2}+x^{2}-4=0
Οι δευτεροβάθμιες εξισώσεις όπως αυτή, με έναν όρο x^{2} αλλά χωρίς όρο x, εξακολουθούν να μπορούν να λυθούν μέσω του τετραγωνικού τύπου, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}, από τη στιγμή που τίθενται στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0.
y=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(x^{2}-4\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -4+x^{2} στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
y=\frac{0±\sqrt{-4\left(x^{2}-4\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
y=\frac{0±\sqrt{16-4x^{2}}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -4+x^{2}.
y=\frac{0±2\sqrt{4-x^{2}}}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 16-4x^{2}.
y=\sqrt{4-x^{2}}
Λύστε τώρα την εξίσωση y=\frac{0±2\sqrt{4-x^{2}}}{2} όταν το ± είναι συν.
y=-\sqrt{4-x^{2}}
Λύστε τώρα την εξίσωση y=\frac{0±2\sqrt{4-x^{2}}}{2} όταν το ± είναι μείον.
y=\sqrt{4-x^{2}} y=-\sqrt{4-x^{2}}
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.