Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Παράγοντας
Tick mark Image
Υπολογισμός
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

a+b=5 ab=1\times 4=4
Παραγοντοποιήστε την παράσταση με ομαδοποίηση. Αρχικά, η παράσταση πρέπει να γραφτεί ξανά ως x^{2}+ax+bx+4. Για να βρείτε a και b, ρυθμίστε ένα σύστημα που θα επιλυθεί.
1,4 2,2
Δεδομένου ότι η ab είναι θετική, a και b έχουν το ίδιο πρόσημο. Δεδομένου ότι το a+b είναι θετικό, a και b είναι και τα δύο θετικά. Εμφάνιση όλων αυτών των ζευγών ακέραιων αριθμών που επιστρέφουν γινόμενο 4.
1+4=5 2+2=4
Υπολογίστε το άθροισμα για κάθε ζεύγος.
a=1 b=4
Η λύση είναι το ζεύγος που δίνει άθροισμα 5.
\left(x^{2}+x\right)+\left(4x+4\right)
Γράψτε πάλι το x^{2}+5x+4 ως \left(x^{2}+x\right)+\left(4x+4\right).
x\left(x+1\right)+4\left(x+1\right)
Παραγοντοποιήστε το x στην πρώτη και το 4 στη δεύτερη ομάδα.
\left(x+1\right)\left(x+4\right)
Παραγοντοποιήστε τον κοινό όρο x+1 χρησιμοποιώντας επιμεριστική ιδιότητα.
x^{2}+5x+4=0
Η τετραγωνική πολυωνυμική εξίσωση μπορεί να παραγοντοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), όπου x_{1} και x_{2} είναι οι λύσεις της τετραγωνικής εξίσωσης ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-5±\sqrt{5^{2}-4\times 4}}{2}
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
x=\frac{-5±\sqrt{25-4\times 4}}{2}
Υψώστε το 5 στο τετράγωνο.
x=\frac{-5±\sqrt{25-16}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί 4.
x=\frac{-5±\sqrt{9}}{2}
Προσθέστε το 25 και το -16.
x=\frac{-5±3}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 9.
x=-\frac{2}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-5±3}{2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το -5 και το 3.
x=-1
Διαιρέστε το -2 με το 2.
x=-\frac{8}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-5±3}{2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 3 από -5.
x=-4
Διαιρέστε το -8 με το 2.
x^{2}+5x+4=\left(x-\left(-1\right)\right)\left(x-\left(-4\right)\right)
Παραγοντοποιήστε την αρχική παράσταση χρησιμοποιώντας τον κανόνα ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Αντικαταστήστε το -1 με x_{1} και το -4 με x_{2}.
x^{2}+5x+4=\left(x+1\right)\left(x+4\right)
Απλοποιήστε όλες τις παραστάσεις της μορφής p-\left(-q\right) σε p+q.