Λύση ως προς x
x\in \left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10,\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
x^{2}+4x-11+36x<-x^{2}
Προσθήκη 36x και στις δύο πλευρές.
x^{2}+40x-11<-x^{2}
Συνδυάστε το 4x και το 36x για να λάβετε 40x.
x^{2}+40x-11+x^{2}<0
Προσθήκη x^{2} και στις δύο πλευρές.
2x^{2}+40x-11<0
Συνδυάστε το x^{2} και το x^{2} για να λάβετε 2x^{2}.
2x^{2}+40x-11=0
Για να επιλύσετε τις ανισότητες, παραγοντοποιήστε την αριστερή πλευρά. Η τετραγωνική πολυωνυμική εξίσωση μπορεί να παραγοντοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), όπου x_{1} και x_{2} είναι οι λύσεις της τετραγωνικής εξίσωσης ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-40±\sqrt{40^{2}-4\times 2\left(-11\right)}}{2\times 2}
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας τον πολυωνυμικό τύπο: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Υποκαταστήστε 2 για a, 40 για b και -11 για c στον πολυωνυμικό τύπου.
x=\frac{-40±2\sqrt{422}}{4}
Κάντε τους υπολογισμούς.
x=\frac{\sqrt{422}}{2}-10 x=-\frac{\sqrt{422}}{2}-10
Επιλύστε την εξίσωση x=\frac{-40±2\sqrt{422}}{4} όταν το ± είναι συν και όταν ± είναι μείον.
2\left(x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)\right)\left(x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)\right)<0
Γράψτε ξανά τις ανισότητες, χρησιμοποιώντας τις λύσεις που βρέθηκαν.
x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)>0 x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)<0
Για να είναι αρνητικό το γινόμενο, τα x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) και x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) πρέπει να έχουν αντίθετο πρόσημο. Σκεφτείτε την περίπτωση όταν το x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) είναι θετικό και το x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) είναι αρνητικό.
x\in \emptyset
Αυτό είναι ψευδές για οποιοδήποτε x.
x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)>0 x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)<0
Σκεφτείτε την περίπτωση όταν το x-\left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) είναι θετικό και το x-\left(\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right) είναι αρνητικό.
x\in \left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10,\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)
Η λύση που ικανοποιεί και τις δύο ανισότητες είναι x\in \left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10,\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right).
x\in \left(-\frac{\sqrt{422}}{2}-10,\frac{\sqrt{422}}{2}-10\right)
Η τελική λύση είναι η ένωση των λύσεων που βρέθηκαν.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}