Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x (complex solution)
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x^{2}+3x+5-x=-2
Αφαιρέστε x και από τις δύο πλευρές.
x^{2}+2x+5=-2
Συνδυάστε το 3x και το -x για να λάβετε 2x.
x^{2}+2x+5+2=0
Προσθήκη 2 και στις δύο πλευρές.
x^{2}+2x+7=0
Προσθέστε 5 και 2 για να λάβετε 7.
x=\frac{-2±\sqrt{2^{2}-4\times 7}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 2 και το c με 7 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-2±\sqrt{4-4\times 7}}{2}
Υψώστε το 2 στο τετράγωνο.
x=\frac{-2±\sqrt{4-28}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί 7.
x=\frac{-2±\sqrt{-24}}{2}
Προσθέστε το 4 και το -28.
x=\frac{-2±2\sqrt{6}i}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του -24.
x=\frac{-2+2\sqrt{6}i}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-2±2\sqrt{6}i}{2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το -2 και το 2i\sqrt{6}.
x=-1+\sqrt{6}i
Διαιρέστε το -2+2i\sqrt{6} με το 2.
x=\frac{-2\sqrt{6}i-2}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-2±2\sqrt{6}i}{2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 2i\sqrt{6} από -2.
x=-\sqrt{6}i-1
Διαιρέστε το -2-2i\sqrt{6} με το 2.
x=-1+\sqrt{6}i x=-\sqrt{6}i-1
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
x^{2}+3x+5-x=-2
Αφαιρέστε x και από τις δύο πλευρές.
x^{2}+2x+5=-2
Συνδυάστε το 3x και το -x για να λάβετε 2x.
x^{2}+2x=-2-5
Αφαιρέστε 5 και από τις δύο πλευρές.
x^{2}+2x=-7
Αφαιρέστε 5 από -2 για να λάβετε -7.
x^{2}+2x+1^{2}=-7+1^{2}
Διαιρέστε το 2, τον συντελεστή του όρου x, με το 2 για να λάβετε 1. Στη συνέχεια, προσθέστε το τετράγωνο του 1 και στις δύο πλευρές της εξίσωσης. Αυτό το βήμα διευκολύνει στο να κάνετε την αριστερή πλευρά της εξίσωσης ένα τέλειο τετράγωνο.
x^{2}+2x+1=-7+1
Υψώστε το 1 στο τετράγωνο.
x^{2}+2x+1=-6
Προσθέστε το -7 και το 1.
\left(x+1\right)^{2}=-6
Παραγον x^{2}+2x+1. Γενικά, όταν το x^{2}+bx+c είναι ένα τέλειο τετράγωνο, μπορεί πάντα να παραγοντοποηθεί ως \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x+1\right)^{2}}=\sqrt{-6}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x+1=\sqrt{6}i x+1=-\sqrt{6}i
Απλοποιήστε.
x=-1+\sqrt{6}i x=-\sqrt{6}i-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές της εξίσωσης.