Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς t
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

t^{2}-36=0
Αφαιρέστε 36 και από τις δύο πλευρές.
\left(t-6\right)\left(t+6\right)=0
Υπολογίστε t^{2}-36. Γράψτε πάλι το t^{2}-36 ως t^{2}-6^{2}. Η διαφορά τετραγώνων μπορεί να παραγοντοποιηθεί χρησιμοποιώντας τον κανόνα: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
t=6 t=-6
Για να βρείτε λύσεις εξίσωσης, να λύσετε t-6=0 και t+6=0.
t=6 t=-6
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
t^{2}-36=0
Αφαιρέστε 36 και από τις δύο πλευρές.
t=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-36\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -36 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
t=\frac{0±\sqrt{-4\left(-36\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
t=\frac{0±\sqrt{144}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -36.
t=\frac{0±12}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 144.
t=6
Λύστε τώρα την εξίσωση t=\frac{0±12}{2} όταν το ± είναι συν. Διαιρέστε το 12 με το 2.
t=-6
Λύστε τώρα την εξίσωση t=\frac{0±12}{2} όταν το ± είναι μείον. Διαιρέστε το -12 με το 2.
t=6 t=-6
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.