Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς f
Tick mark Image
Λύση ως προς x
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

ifx\left(-x+4\right)=2\left(x+1\right)
Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με -x+4.
-ifx^{2}+4ifx=2\left(x+1\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το ifx με το -x+4.
-ifx^{2}+4ifx=2x+2
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 2 με το x+1.
\left(-ix^{2}+4ix\right)f=2x+2
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν f.
\left(4ix-ix^{2}\right)f=2x+2
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(4ix-ix^{2}\right)f}{4ix-ix^{2}}=\frac{2x+2}{4ix-ix^{2}}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με 4ix-ix^{2}.
f=\frac{2x+2}{4ix-ix^{2}}
Η διαίρεση με το 4ix-ix^{2} αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το 4ix-ix^{2}.
f=\frac{2\left(x+1\right)}{x\left(4i-ix\right)}
Διαιρέστε το 2+2x με το 4ix-ix^{2}.