Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x (complex solution)
Tick mark Image
Λύση ως προς s
Tick mark Image
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

s-xy-x=e
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
-xy-x=e-s
Αφαιρέστε s και από τις δύο πλευρές.
\left(-y-1\right)x=e-s
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\frac{\left(-y-1\right)x}{-y-1}=\frac{e-s}{-y-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με -y-1.
x=\frac{e-s}{-y-1}
Η διαίρεση με το -y-1 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το -y-1.
x=-\frac{e-s}{y+1}
Διαιρέστε το e-s με το -y-1.
s-xy-x=e
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
s-x=e+xy
Προσθήκη xy και στις δύο πλευρές.
s=e+xy+x
Προσθήκη x και στις δύο πλευρές.
s-xy-x=e
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
-xy-x=e-s
Αφαιρέστε s και από τις δύο πλευρές.
\left(-y-1\right)x=e-s
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\frac{\left(-y-1\right)x}{-y-1}=\frac{e-s}{-y-1}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με -y-1.
x=\frac{e-s}{-y-1}
Η διαίρεση με το -y-1 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το -y-1.
x=-\frac{e-s}{y+1}
Διαιρέστε το e-s με το -y-1.