Λύση ως προς E
E = \frac{\sqrt{1737221} + 1317}{2} \approx 1317,518398833
E=\frac{1317-\sqrt{1737221}}{2}\approx -0,518398833
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
EE+E\left(-1317\right)=683
Η μεταβλητή E δεν μπορεί να είναι ίση με 0 επειδή δεν μπορεί να οριστεί η διαίρεση με το μηδέν. Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με E.
E^{2}+E\left(-1317\right)=683
Πολλαπλασιάστε E και E για να λάβετε E^{2}.
E^{2}+E\left(-1317\right)-683=0
Αφαιρέστε 683 και από τις δύο πλευρές.
E^{2}-1317E-683=0
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
E=\frac{-\left(-1317\right)±\sqrt{\left(-1317\right)^{2}-4\left(-683\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με -1317 και το c με -683 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
E=\frac{-\left(-1317\right)±\sqrt{1734489-4\left(-683\right)}}{2}
Υψώστε το -1317 στο τετράγωνο.
E=\frac{-\left(-1317\right)±\sqrt{1734489+2732}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -683.
E=\frac{-\left(-1317\right)±\sqrt{1737221}}{2}
Προσθέστε το 1734489 και το 2732.
E=\frac{1317±\sqrt{1737221}}{2}
Το αντίθετο ενός αριθμού -1317 είναι 1317.
E=\frac{\sqrt{1737221}+1317}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση E=\frac{1317±\sqrt{1737221}}{2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το 1317 και το \sqrt{1737221}.
E=\frac{1317-\sqrt{1737221}}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση E=\frac{1317±\sqrt{1737221}}{2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε \sqrt{1737221} από 1317.
E=\frac{\sqrt{1737221}+1317}{2} E=\frac{1317-\sqrt{1737221}}{2}
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
EE+E\left(-1317\right)=683
Η μεταβλητή E δεν μπορεί να είναι ίση με 0 επειδή δεν μπορεί να οριστεί η διαίρεση με το μηδέν. Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με E.
E^{2}+E\left(-1317\right)=683
Πολλαπλασιάστε E και E για να λάβετε E^{2}.
E^{2}-1317E=683
Οι δευτεροβάθμιες εξισώσεις όπως αυτή είναι δυνατό να λυθούν συμπληρώνοντας το τετράγωνο. Για να συμπληρώσετε το τετράγωνο, η εξίσωση πρώτα πρέπει να είναι στη μορφή x^{2}+bx=c.
E^{2}-1317E+\left(-\frac{1317}{2}\right)^{2}=683+\left(-\frac{1317}{2}\right)^{2}
Διαιρέστε το -1317, τον συντελεστή του όρου x, με το 2 για να λάβετε -\frac{1317}{2}. Στη συνέχεια, προσθέστε το τετράγωνο του -\frac{1317}{2} και στις δύο πλευρές της εξίσωσης. Αυτό το βήμα διευκολύνει στο να κάνετε την αριστερή πλευρά της εξίσωσης ένα τέλειο τετράγωνο.
E^{2}-1317E+\frac{1734489}{4}=683+\frac{1734489}{4}
Υψώστε το -\frac{1317}{2} στο τετράγωνο υψώνοντας στο τετράγωνο τον αριθμητή και τον παρονομαστή του κλάσματος.
E^{2}-1317E+\frac{1734489}{4}=\frac{1737221}{4}
Προσθέστε το 683 και το \frac{1734489}{4}.
\left(E-\frac{1317}{2}\right)^{2}=\frac{1737221}{4}
Παραγον E^{2}-1317E+\frac{1734489}{4}. Γενικά, όταν το x^{2}+bx+c είναι ένα τέλειο τετράγωνο, μπορεί πάντα να παραγοντοποηθεί ως \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(E-\frac{1317}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{1737221}{4}}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
E-\frac{1317}{2}=\frac{\sqrt{1737221}}{2} E-\frac{1317}{2}=-\frac{\sqrt{1737221}}{2}
Απλοποιήστε.
E=\frac{\sqrt{1737221}+1317}{2} E=\frac{1317-\sqrt{1737221}}{2}
Προσθέστε \frac{1317}{2} και στις δύο πλευρές της εξίσωσης.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}