Λύση ως προς w
w=\frac{23}{30}\approx 0,766666667
w=0
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
w\left(60w-46\right)=0
Παραγοντοποιήστε το w.
w=0 w=\frac{23}{30}
Για να βρείτε λύσεις εξίσωσης, να λύσετε w=0 και 60w-46=0.
60w^{2}-46w=0
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
w=\frac{-\left(-46\right)±\sqrt{\left(-46\right)^{2}}}{2\times 60}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 60, το b με -46 και το c με 0 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
w=\frac{-\left(-46\right)±46}{2\times 60}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του \left(-46\right)^{2}.
w=\frac{46±46}{2\times 60}
Το αντίθετο ενός αριθμού -46 είναι 46.
w=\frac{46±46}{120}
Πολλαπλασιάστε το 2 επί 60.
w=\frac{92}{120}
Λύστε τώρα την εξίσωση w=\frac{46±46}{120} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το 46 και το 46.
w=\frac{23}{30}
Μειώστε το κλάσμα \frac{92}{120} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 4.
w=\frac{0}{120}
Λύστε τώρα την εξίσωση w=\frac{46±46}{120} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 46 από 46.
w=0
Διαιρέστε το 0 με το 120.
w=\frac{23}{30} w=0
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
60w^{2}-46w=0
Οι δευτεροβάθμιες εξισώσεις όπως αυτή είναι δυνατό να λυθούν συμπληρώνοντας το τετράγωνο. Για να συμπληρώσετε το τετράγωνο, η εξίσωση πρώτα πρέπει να είναι στη μορφή x^{2}+bx=c.
\frac{60w^{2}-46w}{60}=\frac{0}{60}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με 60.
w^{2}+\left(-\frac{46}{60}\right)w=\frac{0}{60}
Η διαίρεση με το 60 αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το 60.
w^{2}-\frac{23}{30}w=\frac{0}{60}
Μειώστε το κλάσμα \frac{-46}{60} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 2.
w^{2}-\frac{23}{30}w=0
Διαιρέστε το 0 με το 60.
w^{2}-\frac{23}{30}w+\left(-\frac{23}{60}\right)^{2}=\left(-\frac{23}{60}\right)^{2}
Διαιρέστε το -\frac{23}{30}, τον συντελεστή του όρου x, με το 2 για να λάβετε -\frac{23}{60}. Στη συνέχεια, προσθέστε το τετράγωνο του -\frac{23}{60} και στις δύο πλευρές της εξίσωσης. Αυτό το βήμα διευκολύνει στο να κάνετε την αριστερή πλευρά της εξίσωσης ένα τέλειο τετράγωνο.
w^{2}-\frac{23}{30}w+\frac{529}{3600}=\frac{529}{3600}
Υψώστε το -\frac{23}{60} στο τετράγωνο υψώνοντας στο τετράγωνο τον αριθμητή και τον παρονομαστή του κλάσματος.
\left(w-\frac{23}{60}\right)^{2}=\frac{529}{3600}
Παραγον w^{2}-\frac{23}{30}w+\frac{529}{3600}. Γενικά, όταν το x^{2}+bx+c είναι ένα τέλειο τετράγωνο, μπορεί πάντα να παραγοντοποηθεί ως \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(w-\frac{23}{60}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{529}{3600}}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
w-\frac{23}{60}=\frac{23}{60} w-\frac{23}{60}=-\frac{23}{60}
Απλοποιήστε.
w=\frac{23}{30} w=0
Προσθέστε \frac{23}{60} και στις δύο πλευρές της εξίσωσης.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}