Λύση ως προς L
L=-z-\frac{5}{x}
x\neq 0
Λύση ως προς x
x=-\frac{5}{z+L}
z\neq -L
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
1-xL=6+xz
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
-xL=6+xz-1
Αφαιρέστε 1 και από τις δύο πλευρές.
-xL=5+xz
Αφαιρέστε 1 από 6 για να λάβετε 5.
\left(-x\right)L=xz+5
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(-x\right)L}{-x}=\frac{xz+5}{-x}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με -x.
L=\frac{xz+5}{-x}
Η διαίρεση με το -x αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το -x.
L=-z-\frac{5}{x}
Διαιρέστε το 5+xz με το -x.
6+xz+xL=1
Προσθήκη xL και στις δύο πλευρές.
xz+xL=1-6
Αφαιρέστε 6 και από τις δύο πλευρές.
xz+xL=-5
Αφαιρέστε 6 από 1 για να λάβετε -5.
\left(z+L\right)x=-5
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν x.
\frac{\left(z+L\right)x}{z+L}=-\frac{5}{z+L}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με L+z.
x=-\frac{5}{z+L}
Η διαίρεση με το L+z αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το L+z.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}