Λύση ως προς x
x=-1
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
3\left(2-3x-\left(-6\right)-4\right)-4\left(1-2x\right)=4-5x
Για να βρείτε τον αντίθετο του 3x-6, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
3\left(2-3x+6-4\right)-4\left(1-2x\right)=4-5x
Το αντίθετο ενός αριθμού -6 είναι 6.
3\left(8-3x-4\right)-4\left(1-2x\right)=4-5x
Προσθέστε 2 και 6 για να λάβετε 8.
3\left(4-3x\right)-4\left(1-2x\right)=4-5x
Αφαιρέστε 4 από 8 για να λάβετε 4.
12-9x-4\left(1-2x\right)=4-5x
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 3 με το 4-3x.
12-9x-4+8x=4-5x
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το -4 με το 1-2x.
8-9x+8x=4-5x
Αφαιρέστε 4 από 12 για να λάβετε 8.
8-x=4-5x
Συνδυάστε το -9x και το 8x για να λάβετε -x.
8-x+5x=4
Προσθήκη 5x και στις δύο πλευρές.
8+4x=4
Συνδυάστε το -x και το 5x για να λάβετε 4x.
4x=4-8
Αφαιρέστε 8 και από τις δύο πλευρές.
4x=-4
Αφαιρέστε 8 από 4 για να λάβετε -4.
x=\frac{-4}{4}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με 4.
x=-1
Διαιρέστε το -4 με το 4 για να λάβετε -1.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}