Παράγοντας
2835\left(x-\frac{-4\sqrt{3224281}-7244}{105}\right)\left(x-\frac{4\sqrt{3224281}-7244}{105}\right)
Υπολογισμός
2835x^{2}+391176x+228096
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
2835x^{2}+391176x+228096=0
Η τετραγωνική πολυωνυμική εξίσωση μπορεί να παραγοντοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), όπου x_{1} και x_{2} είναι οι λύσεις της τετραγωνικής εξίσωσης ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-391176±\sqrt{391176^{2}-4\times 2835\times 228096}}{2\times 2835}
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
x=\frac{-391176±\sqrt{153018662976-4\times 2835\times 228096}}{2\times 2835}
Υψώστε το 391176 στο τετράγωνο.
x=\frac{-391176±\sqrt{153018662976-11340\times 228096}}{2\times 2835}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί 2835.
x=\frac{-391176±\sqrt{153018662976-2586608640}}{2\times 2835}
Πολλαπλασιάστε το -11340 επί 228096.
x=\frac{-391176±\sqrt{150432054336}}{2\times 2835}
Προσθέστε το 153018662976 και το -2586608640.
x=\frac{-391176±216\sqrt{3224281}}{2\times 2835}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 150432054336.
x=\frac{-391176±216\sqrt{3224281}}{5670}
Πολλαπλασιάστε το 2 επί 2835.
x=\frac{216\sqrt{3224281}-391176}{5670}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-391176±216\sqrt{3224281}}{5670} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το -391176 και το 216\sqrt{3224281}.
x=\frac{4\sqrt{3224281}-7244}{105}
Διαιρέστε το -391176+216\sqrt{3224281} με το 5670.
x=\frac{-216\sqrt{3224281}-391176}{5670}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-391176±216\sqrt{3224281}}{5670} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 216\sqrt{3224281} από -391176.
x=\frac{-4\sqrt{3224281}-7244}{105}
Διαιρέστε το -391176-216\sqrt{3224281} με το 5670.
2835x^{2}+391176x+228096=2835\left(x-\frac{4\sqrt{3224281}-7244}{105}\right)\left(x-\frac{-4\sqrt{3224281}-7244}{105}\right)
Υπολογίστε την αρχική παράσταση χρησιμοποιώντας το ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Αντικαταστήστε το \frac{-7244+4\sqrt{3224281}}{105} με το x_{1} και το \frac{-7244-4\sqrt{3224281}}{105} με το x_{2}.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}