Παράγοντας
Tick mark Image
Υπολογισμός
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

2\left(x^{2}+8x+12\right)
Παραγοντοποιήστε το 2.
a+b=8 ab=1\times 12=12
Υπολογίστε x^{2}+8x+12. Παραγοντοποιήστε την παράσταση με ομαδοποίηση. Αρχικά, η παράσταση πρέπει να γραφτεί ξανά ως x^{2}+ax+bx+12. Για να βρείτε a και b, ρυθμίστε ένα σύστημα που θα επιλυθεί.
1,12 2,6 3,4
Δεδομένου ότι η ab είναι θετική, a και b έχουν το ίδιο πρόσημο. Δεδομένου ότι το a+b είναι θετικό, a και b είναι και τα δύο θετικά. Εμφάνιση όλων αυτών των ζευγών ακέραιων αριθμών που επιστρέφουν γινόμενο 12.
1+12=13 2+6=8 3+4=7
Υπολογίστε το άθροισμα για κάθε ζεύγος.
a=2 b=6
Η λύση είναι το ζεύγος που δίνει άθροισμα 8.
\left(x^{2}+2x\right)+\left(6x+12\right)
Γράψτε πάλι το x^{2}+8x+12 ως \left(x^{2}+2x\right)+\left(6x+12\right).
x\left(x+2\right)+6\left(x+2\right)
Παραγοντοποιήστε το x στην πρώτη και το 6 στη δεύτερη ομάδα.
\left(x+2\right)\left(x+6\right)
Παραγοντοποιήστε τον κοινό όρο x+2 χρησιμοποιώντας επιμεριστική ιδιότητα.
2\left(x+2\right)\left(x+6\right)
Γράψτε ξανά την πλήρη παραγοντοποιημένη παράσταση.
2x^{2}+16x+24=0
Η τετραγωνική πολυωνυμική εξίσωση μπορεί να παραγοντοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), όπου x_{1} και x_{2} είναι οι λύσεις της τετραγωνικής εξίσωσης ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-16±\sqrt{16^{2}-4\times 2\times 24}}{2\times 2}
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
x=\frac{-16±\sqrt{256-4\times 2\times 24}}{2\times 2}
Υψώστε το 16 στο τετράγωνο.
x=\frac{-16±\sqrt{256-8\times 24}}{2\times 2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί 2.
x=\frac{-16±\sqrt{256-192}}{2\times 2}
Πολλαπλασιάστε το -8 επί 24.
x=\frac{-16±\sqrt{64}}{2\times 2}
Προσθέστε το 256 και το -192.
x=\frac{-16±8}{2\times 2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 64.
x=\frac{-16±8}{4}
Πολλαπλασιάστε το 2 επί 2.
x=\frac{-8}{4}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-16±8}{4} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το -16 και το 8.
x=-2
Διαιρέστε το -8 με το 4.
x=\frac{-24}{4}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-16±8}{4} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 8 από -16.
x=-6
Διαιρέστε το -24 με το 4.
2x^{2}+16x+24=2\left(x-\left(-2\right)\right)\left(x-\left(-6\right)\right)
Παραγοντοποιήστε την αρχική παράσταση χρησιμοποιώντας τον κανόνα ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Αντικαταστήστε το -2 με x_{1} και το -6 με x_{2}.
2x^{2}+16x+24=2\left(x+2\right)\left(x+6\right)
Απλοποιήστε όλες τις παραστάσεις της μορφής p-\left(-q\right) σε p+q.