Παράγοντας
\left(2ab-c\right)\left(6ab-3ac+1\right)
Υπολογισμός
\left(2ab-c\right)\left(6ab-3ac+1\right)
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
6ab\left(2ab-c\right)-3ac\left(2ab-c\right)+2ab-c
Κάντε την ομαδοποίηση 12a^{2}b^{2}-6abc+3ac^{2}-6a^{2}bc-c+2ab=\left(12a^{2}b^{2}-6abc\right)+\left(3ac^{2}-6a^{2}bc\right)+\left(-c+2ab\right) και παραγοντοποιήστε το 6ab,-3ac,1 σε καθεμία από τις ομάδες αντίστοιχα.
\left(2ab-c\right)\left(6ab-3ac+1\right)
Παραγοντοποιήστε τον κοινό όρο 2ab-c χρησιμοποιώντας επιμεριστική ιδιότητα.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}