Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς y
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

y^{2}-14y=0
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
y\left(y-14\right)=0
Παραγοντοποιήστε το y.
y=0 y=14
Για να βρείτε λύσεις εξίσωσης, να λύσετε y=0 και y-14=0.
y^{2}-14y=0
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
y=\frac{-\left(-14\right)±\sqrt{\left(-14\right)^{2}}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με -14 και το c με 0 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
y=\frac{-\left(-14\right)±14}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του \left(-14\right)^{2}.
y=\frac{14±14}{2}
Το αντίθετο ενός αριθμού -14 είναι 14.
y=\frac{28}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση y=\frac{14±14}{2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το 14 και το 14.
y=14
Διαιρέστε το 28 με το 2.
y=\frac{0}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση y=\frac{14±14}{2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 14 από 14.
y=0
Διαιρέστε το 0 με το 2.
y=14 y=0
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
y^{2}-14y=0
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
y^{2}-14y+\left(-7\right)^{2}=\left(-7\right)^{2}
Διαιρέστε το -14, τον συντελεστή του όρου x, με το 2 για να λάβετε -7. Στη συνέχεια, προσθέστε το τετράγωνο του -7 και στις δύο πλευρές της εξίσωσης. Αυτό το βήμα διευκολύνει στο να κάνετε την αριστερή πλευρά της εξίσωσης ένα τέλειο τετράγωνο.
y^{2}-14y+49=49
Υψώστε το -7 στο τετράγωνο.
\left(y-7\right)^{2}=49
Παραγον y^{2}-14y+49. Γενικά, όταν το x^{2}+bx+c είναι ένα τέλειο τετράγωνο, μπορεί πάντα να παραγοντοποηθεί ως \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(y-7\right)^{2}}=\sqrt{49}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
y-7=7 y-7=-7
Απλοποιήστε.
y=14 y=0
Προσθέστε 7 και στις δύο πλευρές της εξίσωσης.