Υπολογισμός
-\frac{44}{15}\approx -2,933333333
Παράγοντας
-\frac{44}{15} = -2\frac{14}{15} = -2,933333333333333
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{-4\sqrt{\frac{10+1}{5}}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Πολλαπλασιάστε 2 και 5 για να λάβετε 10.
\frac{-4\sqrt{\frac{11}{5}}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Προσθέστε 10 και 1 για να λάβετε 11.
\frac{-4\times \frac{\sqrt{11}}{\sqrt{5}}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Γράψτε ξανά την τετραγωνική ρίζα του \sqrt{\frac{11}{5}} της διαίρεσης ως τμήμα των τετράγωνου ρίζες \frac{\sqrt{11}}{\sqrt{5}}.
\frac{-4\times \frac{\sqrt{11}\sqrt{5}}{\left(\sqrt{5}\right)^{2}}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Ρητοποιήστε τον παρονομαστή \frac{\sqrt{11}}{\sqrt{5}} πολλαπλασιάζοντας τον αριθμητή και τον παρονομαστή με \sqrt{5}.
\frac{-4\times \frac{\sqrt{11}\sqrt{5}}{5}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Το τετράγωνο του \sqrt{5} είναι 5.
\frac{-4\times \frac{\sqrt{55}}{5}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Για να πολλαπλασιάστε \sqrt{11} και \sqrt{5}, πολλαπλασιάστε τους αριθμούς κάτω από την τετραγωνική ρίζα.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\sqrt{\frac{4\times 11+1}{11}}}
Έκφραση του -4\times \frac{\sqrt{55}}{5} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\sqrt{\frac{44+1}{11}}}
Πολλαπλασιάστε 4 και 11 για να λάβετε 44.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\sqrt{\frac{45}{11}}}
Προσθέστε 44 και 1 για να λάβετε 45.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\frac{\sqrt{45}}{\sqrt{11}}}
Γράψτε ξανά την τετραγωνική ρίζα του \sqrt{\frac{45}{11}} της διαίρεσης ως τμήμα των τετράγωνου ρίζες \frac{\sqrt{45}}{\sqrt{11}}.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\frac{3\sqrt{5}}{\sqrt{11}}}
Παραγοντοποιήστε με το 45=3^{2}\times 5. Γράψτε ξανά την τετραγωνική ρίζα του προϊόντος \sqrt{3^{2}\times 5} ως το γινόμενο των τετράγωνου ρίζες \sqrt{3^{2}}\sqrt{5}. Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 3^{2}.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\frac{3\sqrt{5}\sqrt{11}}{\left(\sqrt{11}\right)^{2}}}
Ρητοποιήστε τον παρονομαστή \frac{3\sqrt{5}}{\sqrt{11}} πολλαπλασιάζοντας τον αριθμητή και τον παρονομαστή με \sqrt{11}.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\frac{3\sqrt{5}\sqrt{11}}{11}}
Το τετράγωνο του \sqrt{11} είναι 11.
\frac{\frac{-4\sqrt{55}}{5}}{\frac{3\sqrt{55}}{11}}
Για να πολλαπλασιάστε \sqrt{5} και \sqrt{11}, πολλαπλασιάστε τους αριθμούς κάτω από την τετραγωνική ρίζα.
\frac{-4\sqrt{55}\times 11}{5\times 3\sqrt{55}}
Διαιρέστε το \frac{-4\sqrt{55}}{5} με το \frac{3\sqrt{55}}{11}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{-4\sqrt{55}}{5} με τον αντίστροφο του \frac{3\sqrt{55}}{11}.
\frac{-4\times 11}{3\times 5}
Απαλείψτε το \sqrt{55} στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{4\times 11}{-3\times 5}
Απαλείψτε το -1 στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{44}{-3\times 5}
Πολλαπλασιάστε 4 και 11 για να λάβετε 44.
\frac{44}{-15}
Πολλαπλασιάστε -3 και 5 για να λάβετε -15.
-\frac{44}{15}
Το κλάσμα \frac{44}{-15} μπορεί να γραφεί ξανά ως -\frac{44}{15}, αφαιρώντας το αρνητικό πρόσημο.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}