Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x^{2}+5x+6=5\left(x+3\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+2 με το x+3 και συνδυάστε τους παρόμοιους όρους.
x^{2}+5x+6=5x+15
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 5 με το x+3.
x^{2}+5x+6-5x=15
Αφαιρέστε 5x και από τις δύο πλευρές.
x^{2}+6=15
Συνδυάστε το 5x και το -5x για να λάβετε 0.
x^{2}=15-6
Αφαιρέστε 6 και από τις δύο πλευρές.
x^{2}=9
Αφαιρέστε 6 από 15 για να λάβετε 9.
x=3 x=-3
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x^{2}+5x+6=5\left(x+3\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το x+2 με το x+3 και συνδυάστε τους παρόμοιους όρους.
x^{2}+5x+6=5x+15
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 5 με το x+3.
x^{2}+5x+6-5x=15
Αφαιρέστε 5x και από τις δύο πλευρές.
x^{2}+6=15
Συνδυάστε το 5x και το -5x για να λάβετε 0.
x^{2}+6-15=0
Αφαιρέστε 15 και από τις δύο πλευρές.
x^{2}-9=0
Αφαιρέστε 15 από 6 για να λάβετε -9.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-9\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -9 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\left(-9\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
x=\frac{0±\sqrt{36}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -9.
x=\frac{0±6}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 36.
x=3
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±6}{2} όταν το ± είναι συν. Διαιρέστε το 6 με το 2.
x=-3
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±6}{2} όταν το ± είναι μείον. Διαιρέστε το -6 με το 2.
x=3 x=-3
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.