Υπολογισμός
-2m-9
Ανάπτυξη
-2m-9
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
m^{2}-3^{2}-m\left(m+2\right)
Υπολογίστε \left(m-3\right)\left(m+3\right). Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να μετατραπεί σε διαφορά τετραγώνων χρησιμοποιώντας τον κανόνα: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
m^{2}-9-m\left(m+2\right)
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του 2 και λάβετε 9.
m^{2}-9-\left(m^{2}+2m\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το m με το m+2.
m^{2}-9-m^{2}-2m
Για να βρείτε τον αντίθετο του m^{2}+2m, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-9-2m
Συνδυάστε το m^{2} και το -m^{2} για να λάβετε 0.
m^{2}-3^{2}-m\left(m+2\right)
Υπολογίστε \left(m-3\right)\left(m+3\right). Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να μετατραπεί σε διαφορά τετραγώνων χρησιμοποιώντας τον κανόνα: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
m^{2}-9-m\left(m+2\right)
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του 2 και λάβετε 9.
m^{2}-9-\left(m^{2}+2m\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το m με το m+2.
m^{2}-9-m^{2}-2m
Για να βρείτε τον αντίθετο του m^{2}+2m, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-9-2m
Συνδυάστε το m^{2} και το -m^{2} για να λάβετε 0.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}