Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς f
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

15\left(\sqrt{2}\right)^{2}+5\sqrt{2}e-3e\sqrt{2}-e^{2}=f\sqrt{2}-6
Εφαρμόστε την επιμεριστική ιδιότητα πολλαπλασιάζοντας κάθε όρο του 5\sqrt{2}-e με κάθε όρο του 3\sqrt{2}+e.
15\times 2+5\sqrt{2}e-3e\sqrt{2}-e^{2}=f\sqrt{2}-6
Το τετράγωνο του \sqrt{2} είναι 2.
30+5\sqrt{2}e-3e\sqrt{2}-e^{2}=f\sqrt{2}-6
Πολλαπλασιάστε 15 και 2 για να λάβετε 30.
30+2\sqrt{2}e-e^{2}=f\sqrt{2}-6
Συνδυάστε το 5\sqrt{2}e και το -3e\sqrt{2} για να λάβετε 2\sqrt{2}e.
f\sqrt{2}-6=30+2\sqrt{2}e-e^{2}
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.
f\sqrt{2}=30+2\sqrt{2}e-e^{2}+6
Προσθήκη 6 και στις δύο πλευρές.
f\sqrt{2}=36+2\sqrt{2}e-e^{2}
Προσθέστε 30 και 6 για να λάβετε 36.
\sqrt{2}f=2e\sqrt{2}-e^{2}+36
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\sqrt{2}f}{\sqrt{2}}=\frac{2e\sqrt{2}-e^{2}+36}{\sqrt{2}}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με \sqrt{2}.
f=\frac{2e\sqrt{2}-e^{2}+36}{\sqrt{2}}
Η διαίρεση με το \sqrt{2} αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το \sqrt{2}.
f=\frac{\sqrt{2}\left(2e\sqrt{2}-e^{2}+36\right)}{2}
Διαιρέστε το 36+2e\sqrt{2}-e^{2} με το \sqrt{2}.