Υπολογισμός
4+4q^{2}-5q^{3}-10q^{4}
Ανάπτυξη
4+4q^{2}-5q^{3}-10q^{4}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
-2q^{4}-4q^{3}-q^{2}+2q-8q^{4}-q^{3}+5q^{2}-2q+4
Για να βρείτε τον αντίθετο του 8q^{4}+q^{3}-5q^{2}+2q-4, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-10q^{4}-4q^{3}-q^{2}+2q-q^{3}+5q^{2}-2q+4
Συνδυάστε το -2q^{4} και το -8q^{4} για να λάβετε -10q^{4}.
-10q^{4}-5q^{3}-q^{2}+2q+5q^{2}-2q+4
Συνδυάστε το -4q^{3} και το -q^{3} για να λάβετε -5q^{3}.
-10q^{4}-5q^{3}+4q^{2}+2q-2q+4
Συνδυάστε το -q^{2} και το 5q^{2} για να λάβετε 4q^{2}.
-10q^{4}-5q^{3}+4q^{2}+4
Συνδυάστε το 2q και το -2q για να λάβετε 0.
-2q^{4}-4q^{3}-q^{2}+2q-8q^{4}-q^{3}+5q^{2}-2q+4
Για να βρείτε τον αντίθετο του 8q^{4}+q^{3}-5q^{2}+2q-4, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
-10q^{4}-4q^{3}-q^{2}+2q-q^{3}+5q^{2}-2q+4
Συνδυάστε το -2q^{4} και το -8q^{4} για να λάβετε -10q^{4}.
-10q^{4}-5q^{3}-q^{2}+2q+5q^{2}-2q+4
Συνδυάστε το -4q^{3} και το -q^{3} για να λάβετε -5q^{3}.
-10q^{4}-5q^{3}+4q^{2}+2q-2q+4
Συνδυάστε το -q^{2} και το 5q^{2} για να λάβετε 4q^{2}.
-10q^{4}-5q^{3}+4q^{2}+4
Συνδυάστε το 2q και το -2q για να λάβετε 0.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}