Υπολογισμός
-\frac{5}{24}\approx -0,208333333
Παράγοντας
-\frac{5}{24} = -0,20833333333333334
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{\left(-\frac{2}{3}\right)^{3}}{\left(-\frac{85}{51}\right)^{2}}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Μειώστε το κλάσμα \frac{62}{93} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 31.
\frac{-\frac{8}{27}}{\left(-\frac{85}{51}\right)^{2}}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Υπολογίστε το -\frac{2}{3}στη δύναμη του 3 και λάβετε -\frac{8}{27}.
\frac{-\frac{8}{27}}{\left(-\frac{5}{3}\right)^{2}}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Μειώστε το κλάσμα \frac{85}{51} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 17.
\frac{-\frac{8}{27}}{\frac{25}{9}}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Υπολογίστε το -\frac{5}{3}στη δύναμη του 2 και λάβετε \frac{25}{9}.
-\frac{8}{27}\times \frac{9}{25}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Διαιρέστε το -\frac{8}{27} με το \frac{25}{9}, πολλαπλασιάζοντας το -\frac{8}{27} με τον αντίστροφο του \frac{25}{9}.
-\frac{8}{75}\times \left(\frac{65}{52}\right)^{3}
Πολλαπλασιάστε -\frac{8}{27} και \frac{9}{25} για να λάβετε -\frac{8}{75}.
-\frac{8}{75}\times \left(\frac{5}{4}\right)^{3}
Μειώστε το κλάσμα \frac{65}{52} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 13.
-\frac{8}{75}\times \frac{125}{64}
Υπολογίστε το \frac{5}{4}στη δύναμη του 3 και λάβετε \frac{125}{64}.
-\frac{5}{24}
Πολλαπλασιάστε -\frac{8}{75} και \frac{125}{64} για να λάβετε -\frac{5}{24}.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}