Υπολογισμός
7ϕ
Ανάπτυξη
7ϕ
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{ϕ\times \frac{4+1}{4}\times 7}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 1 και 4 για να λάβετε 4.
\frac{ϕ\times \frac{5}{4}\times 7}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Προσθέστε 4 και 1 για να λάβετε 5.
\frac{ϕ\times \frac{5\times 7}{4}}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Έκφραση του \frac{5}{4}\times 7 ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 5 και 7 για να λάβετε 35.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{144+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 12 και 12 για να λάβετε 144.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Προσθέστε 144 και 7 για να λάβετε 151.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{33+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 11 και 3 για να λάβετε 33.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{34}{3}}
Προσθέστε 33 και 1 για να λάβετε 34.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{136}{12}}
Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 12 και 3 είναι 12. Μετατροπή των \frac{151}{12} και \frac{34}{3} σε κλάσματα με παρονομαστή 12.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151-136}{12}}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{151}{12} και \frac{136}{12} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{15}{12}}
Αφαιρέστε 136 από 151 για να λάβετε 15.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{5}{4}}
Μειώστε το κλάσμα \frac{15}{12} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 3.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}\times 4}{5}
Διαιρέστε το ϕ\times \frac{35}{4} με το \frac{5}{4}, πολλαπλασιάζοντας το ϕ\times \frac{35}{4} με τον αντίστροφο του \frac{5}{4}.
\frac{ϕ\times 35}{5}
Απαλείψτε το 4 και το 4.
ϕ\times 7
Διαιρέστε το ϕ\times 35 με το 5 για να λάβετε ϕ\times 7.
\frac{ϕ\times \frac{4+1}{4}\times 7}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 1 και 4 για να λάβετε 4.
\frac{ϕ\times \frac{5}{4}\times 7}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Προσθέστε 4 και 1 για να λάβετε 5.
\frac{ϕ\times \frac{5\times 7}{4}}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Έκφραση του \frac{5}{4}\times 7 ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{12\times 12+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 5 και 7 για να λάβετε 35.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{144+7}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 12 και 12 για να λάβετε 144.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{11\times 3+1}{3}}
Προσθέστε 144 και 7 για να λάβετε 151.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{33+1}{3}}
Πολλαπλασιάστε 11 και 3 για να λάβετε 33.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{34}{3}}
Προσθέστε 33 και 1 για να λάβετε 34.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151}{12}-\frac{136}{12}}
Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 12 και 3 είναι 12. Μετατροπή των \frac{151}{12} και \frac{34}{3} σε κλάσματα με παρονομαστή 12.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{151-136}{12}}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{151}{12} και \frac{136}{12} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{15}{12}}
Αφαιρέστε 136 από 151 για να λάβετε 15.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}}{\frac{5}{4}}
Μειώστε το κλάσμα \frac{15}{12} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 3.
\frac{ϕ\times \frac{35}{4}\times 4}{5}
Διαιρέστε το ϕ\times \frac{35}{4} με το \frac{5}{4}, πολλαπλασιάζοντας το ϕ\times \frac{35}{4} με τον αντίστροφο του \frac{5}{4}.
\frac{ϕ\times 35}{5}
Απαλείψτε το 4 και το 4.
ϕ\times 7
Διαιρέστε το ϕ\times 35 με το 5 για να λάβετε ϕ\times 7.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}