Υπολογισμός
\frac{x^{3}}{y^{\frac{7}{5}}z^{6}}
Διαφόριση ως προς x
\frac{3x^{2}}{y^{\frac{7}{5}}z^{6}}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\left(x^{-5}y^{\frac{7}{3}}z^{10}\right)^{\frac{-3}{5}}
Απαλείψτε το y^{\frac{2}{3}} στον αριθμητή και παρονομαστή.
\left(x^{-5}y^{\frac{7}{3}}z^{10}\right)^{-\frac{3}{5}}
Το κλάσμα \frac{-3}{5} μπορεί να γραφεί ξανά ως -\frac{3}{5}, αφαιρώντας το αρνητικό πρόσημο.
\left(x^{-5}\right)^{-\frac{3}{5}}\left(y^{\frac{7}{3}}\right)^{-\frac{3}{5}}\left(z^{10}\right)^{-\frac{3}{5}}
Αναπτύξτε το \left(x^{-5}y^{\frac{7}{3}}z^{10}\right)^{-\frac{3}{5}}.
x^{3}\left(y^{\frac{7}{3}}\right)^{-\frac{3}{5}}\left(z^{10}\right)^{-\frac{3}{5}}
Για να υψώσετε μια δύναμη σε μια άλλη δύναμη, πολλαπλασιάστε τους εκθέτες. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό -5 με τον αριθμό -\frac{3}{5} για να λάβετε τον αριθμό 3.
x^{3}y^{-\frac{7}{5}}\left(z^{10}\right)^{-\frac{3}{5}}
Για να υψώσετε μια δύναμη σε μια άλλη δύναμη, πολλαπλασιάστε τους εκθέτες. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό \frac{7}{3} με τον αριθμό -\frac{3}{5} για να λάβετε τον αριθμό -\frac{7}{5}.
x^{3}y^{-\frac{7}{5}}z^{-6}
Για να υψώσετε μια δύναμη σε μια άλλη δύναμη, πολλαπλασιάστε τους εκθέτες. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό 10 με τον αριθμό -\frac{3}{5} για να λάβετε τον αριθμό -6.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}