Skip to main content
$\exponential{(x)}{2} = y $
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Λύση ως προς y
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x=\sqrt{y} x=-\sqrt{y}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
x^{2}-y=0
Αφαιρέστε y και από τις δύο πλευρές.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-y\right)}}{2}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με 1, το b με 0 και το c με -y στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\left(-y\right)}}{2}
Υψώστε το 0 στο τετράγωνο.
x=\frac{0±\sqrt{4y}}{2}
Πολλαπλασιάστε το -4 επί -y.
x=\frac{0±2\sqrt{y}}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 4y.
x=\sqrt{y}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{y}}{2} όταν το ± είναι συν.
x=-\sqrt{y}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{0±2\sqrt{y}}{2} όταν το ± είναι μείον.
x=\sqrt{y} x=-\sqrt{y}
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
y=x^{2}
Κάντε εναλλαγή πλευρών έτσι ώστε όλοι οι μεταβλητοί όροι να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.