Skip to main content
$\exponential{(x)}{2} + 2 x $
Παράγοντας
Tick mark Image
Υπολογισμός
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

x\left(x+2\right)
Παραγοντοποιήστε το x.
x^{2}+2x=0
Η τετραγωνική πολυωνυμική εξίσωση μπορεί να παραγοντοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το μετασχηματισμό ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), όπου x_{1} και x_{2} είναι οι λύσεις της τετραγωνικής εξίσωσης ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-2±\sqrt{2^{2}}}{2}
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
x=\frac{-2±2}{2}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 2^{2}.
x=\frac{0}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-2±2}{2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το -2 και το 2.
x=0
Διαιρέστε το 0 με το 2.
x=\frac{-4}{2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{-2±2}{2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 2 από -2.
x=-2
Διαιρέστε το -4 με το 2.
x^{2}+2x=x\left(x-\left(-2\right)\right)
Παραγοντοποιήστε την αρχική παράσταση χρησιμοποιώντας τον κανόνα ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Αντικαταστήστε το 0 με x_{1} και το -2 με x_{2}.
x^{2}+2x=x\left(x+2\right)
Απλοποιήστε όλες τις παραστάσεις της μορφής p-\left(-q\right) σε p+q.