Skip to main content
$\exponential{(5)}{x 2 - 5 x + 6} = 1 $
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Λύση ως προς x_2
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

5^{-5x+x_{2}+6}=1
Χρησιμοποιήστε τους εκθετικούς και λογαριθμικούς κανόνες για να λύσετε την εξίσωση.
\log(5^{-5x+x_{2}+6})=\log(1)
Λάβετε τον λογάριθμο και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
\left(-5x+x_{2}+6\right)\log(5)=\log(1)
Ο λογάριθμος ενός αριθμού υψωμένου σε δύναμη είναι η δύναμη επί τον λογάριθμο του αριθμού.
-5x+x_{2}+6=\frac{\log(1)}{\log(5)}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με \log(5).
-5x+x_{2}+6=\log_{5}\left(1\right)
Με τον τύπο αλλαγής βάσης \frac{\log(a)}{\log(b)}=\log_{b}\left(a\right).
-5x=-\left(x_{2}+6\right)
Αφαιρέστε x_{2}+6 και από τις δύο πλευρές της εξίσωσης.
x=-\frac{x_{2}+6}{-5}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με -5.
5^{x_{2}+6-5x}=1
Χρησιμοποιήστε τους εκθετικούς και λογαριθμικούς κανόνες για να λύσετε την εξίσωση.
\log(5^{x_{2}+6-5x})=\log(1)
Λάβετε τον λογάριθμο και των δύο πλευρών της εξίσωσης.
\left(x_{2}+6-5x\right)\log(5)=\log(1)
Ο λογάριθμος ενός αριθμού υψωμένου σε δύναμη είναι η δύναμη επί τον λογάριθμο του αριθμού.
x_{2}+6-5x=\frac{\log(1)}{\log(5)}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με \log(5).
x_{2}+6-5x=\log_{5}\left(1\right)
Με τον τύπο αλλαγής βάσης \frac{\log(a)}{\log(b)}=\log_{b}\left(a\right).
x_{2}=-\left(6-5x\right)
Αφαιρέστε -5x+6 και από τις δύο πλευρές της εξίσωσης.