Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Υπολογισμός
Tick mark Image
Παράγοντας
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

4\left(\sqrt{3}\right)^{2}-4\sqrt{3}+1+\left(2\sqrt{3}+1\right)^{2}
Χρησιμοποιήστε το διωνυμικό θεώρημα \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} για να αναπτύξετε το \left(2\sqrt{3}-1\right)^{2}.
4\times 3-4\sqrt{3}+1+\left(2\sqrt{3}+1\right)^{2}
Το τετράγωνο του \sqrt{3} είναι 3.
12-4\sqrt{3}+1+\left(2\sqrt{3}+1\right)^{2}
Πολλαπλασιάστε 4 και 3 για να λάβετε 12.
13-4\sqrt{3}+\left(2\sqrt{3}+1\right)^{2}
Προσθέστε 12 και 1 για να λάβετε 13.
13-4\sqrt{3}+4\left(\sqrt{3}\right)^{2}+4\sqrt{3}+1
Χρησιμοποιήστε το διωνυμικό θεώρημα \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} για να αναπτύξετε το \left(2\sqrt{3}+1\right)^{2}.
13-4\sqrt{3}+4\times 3+4\sqrt{3}+1
Το τετράγωνο του \sqrt{3} είναι 3.
13-4\sqrt{3}+12+4\sqrt{3}+1
Πολλαπλασιάστε 4 και 3 για να λάβετε 12.
13-4\sqrt{3}+13+4\sqrt{3}
Προσθέστε 12 και 1 για να λάβετε 13.
26-4\sqrt{3}+4\sqrt{3}
Προσθέστε 13 και 13 για να λάβετε 26.
26
Συνδυάστε το -4\sqrt{3} και το 4\sqrt{3} για να λάβετε 0.