Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Λύση ως προς x
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

\left(\sqrt{-x}\right)^{2}=x^{2}
Υψώστε στο τετράγωνο και τις δύο πλευρές της εξίσωσης.
-x=x^{2}
Υπολογίστε το \sqrt{-x}στη δύναμη του 2 και λάβετε -x.
-x-x^{2}=0
Αφαιρέστε x^{2} και από τις δύο πλευρές.
-x^{2}-x=0
Όλες οι εξισώσεις της μορφής ax^{2}+bx+c=0 μπορούν να λυθούν με χρήση του τετραγωνικού τύπου: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ο τετραγωνικός τύπος παρέχει δύο λύσεις, μία όταν το ± είναι συν και μία όταν είναι πλην.
x=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1}}{2\left(-1\right)}
Αυτή η εξίσωση είναι στην τυπική μορφή: ax^{2}+bx+c=0. Αντικαταστήστε το a με -1, το b με -1 και το c με 0 στον τετραγωνικό τύπο, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-1\right)±1}{2\left(-1\right)}
Λάβετε την τετραγωνική ρίζα του 1.
x=\frac{1±1}{2\left(-1\right)}
Το αντίθετο ενός αριθμού -1 είναι 1.
x=\frac{1±1}{-2}
Πολλαπλασιάστε το 2 επί -1.
x=\frac{2}{-2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{1±1}{-2} όταν το ± είναι συν. Προσθέστε το 1 και το 1.
x=-1
Διαιρέστε το 2 με το -2.
x=\frac{0}{-2}
Λύστε τώρα την εξίσωση x=\frac{1±1}{-2} όταν το ± είναι μείον. Αφαιρέστε 1 από 1.
x=0
Διαιρέστε το 0 με το -2.
x=-1 x=0
Η εξίσωση έχει πλέον λυθεί.
\sqrt{-\left(-1\right)}=-1
Αντικαταστήστε το x με -1 στην εξίσωση \sqrt{-x}=x.
1=-1
Απλοποιήστε. Η τιμή x=-1 δεν ικανοποιεί την εξίσωση, επειδή η αριστερή και η δεξιά πλευρά έχουν αντίθετα σήματα.
\sqrt{0}=0
Αντικαταστήστε το x με 0 στην εξίσωση \sqrt{-x}=x.
0=0
Απλοποιήστε. Η τιμή x=0 ικανοποιεί την εξίσωση.
x=0
Η εξίσωση \sqrt{-x}=x έχει μια μοναδική λύση.