Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Υπολογισμός
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

\int _{0}^{1}1-2\sqrt{x}+\left(\sqrt{x}\right)^{2}\mathrm{d}x
Χρησιμοποιήστε το διωνυμικό θεώρημα \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} για να αναπτύξετε το \left(1-\sqrt{x}\right)^{2}.
\int _{0}^{1}1-2\sqrt{x}+x\mathrm{d}x
Υπολογίστε το \sqrt{x}στη δύναμη του 2 και λάβετε x.
\int 1-2\sqrt{x}+x\mathrm{d}x
Υπολογίστε το αόριστο ολοκλήρωμα πρώτα.
\int 1\mathrm{d}x+\int -2\sqrt{x}\mathrm{d}x+\int x\mathrm{d}x
Ενσωματώστε τον όρο άθροιση ανά όρο.
\int 1\mathrm{d}x-2\int \sqrt{x}\mathrm{d}x+\int x\mathrm{d}x
Παραγοντοποιήστε τη σταθερά σε κάθε όρο.
x-2\int \sqrt{x}\mathrm{d}x+\int x\mathrm{d}x
Βρείτε το ολοκλήρωμα των 1 χρησιμοποιώντας τον πίνακα με τον κοινό ολοκληρώματα κανόνα \int a\mathrm{d}x=ax.
x-\frac{4x^{\frac{3}{2}}}{3}+\int x\mathrm{d}x
Γράψτε πάλι το \sqrt{x} ως x^{\frac{1}{2}}. Καθώς \int x^{k}\mathrm{d}x=\frac{x^{k+1}}{k+1} για k\neq -1, αντικαταστήστε \int x^{\frac{1}{2}}\mathrm{d}x με \frac{x^{\frac{3}{2}}}{\frac{3}{2}}. Απλοποιήστε. Πολλαπλασιάστε το -2 επί \frac{2x^{\frac{3}{2}}}{3}.
x-\frac{4x^{\frac{3}{2}}}{3}+\frac{x^{2}}{2}
Καθώς \int x^{k}\mathrm{d}x=\frac{x^{k+1}}{k+1} για k\neq -1, αντικαταστήστε \int x\mathrm{d}x με \frac{x^{2}}{2}.
\frac{x^{2}}{2}-\frac{4x^{\frac{3}{2}}}{3}+x
Απλοποιήστε.
\frac{1^{2}}{2}-\frac{4}{3}\times 1^{\frac{3}{2}}+1-\left(\frac{0^{2}}{2}-\frac{4}{3}\times 0^{\frac{3}{2}}+0\right)
Το ορισμένο ολοκλήρωμα είναι η αντιπαράγωγος της παράστασης που έχει εκτιμηθεί στο άνω όριο της ολοκλήρωσης μείον την αντιπαράγωγο στο κάτω όριο της ολοκλήρωσης.
\frac{1}{6}
Απλοποιήστε.