Υπολογισμός
12t^{\frac{3}{4}}-\frac{2}{3t^{6}}+С
Διαφόριση ως προς t
\frac{9}{\sqrt[4]{t}}+\frac{4}{t^{7}}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\int \frac{9}{\sqrt[4]{t}}\mathrm{d}t+\int \frac{4}{t^{7}}\mathrm{d}t
Ενσωματώστε τον όρο άθροιση ανά όρο.
9\int \frac{1}{\sqrt[4]{t}}\mathrm{d}t+4\int \frac{1}{t^{7}}\mathrm{d}t
Παραγοντοποιήστε τη σταθερά σε κάθε όρο.
12t^{\frac{3}{4}}+4\int \frac{1}{t^{7}}\mathrm{d}t
Γράψτε πάλι το \frac{1}{\sqrt[4]{t}} ως t^{-\frac{1}{4}}. Καθώς \int t^{k}\mathrm{d}t=\frac{t^{k+1}}{k+1} για k\neq -1, αντικαταστήστε \int t^{-\frac{1}{4}}\mathrm{d}t με \frac{t^{\frac{3}{4}}}{\frac{3}{4}}. Απλοποιήστε. Πολλαπλασιάστε το 9 επί \frac{4t^{\frac{3}{4}}}{3}.
12t^{\frac{3}{4}}-\frac{2}{3t^{6}}
Καθώς \int t^{k}\mathrm{d}t=\frac{t^{k+1}}{k+1} για k\neq -1, αντικαταστήστε \int \frac{1}{t^{7}}\mathrm{d}t με -\frac{1}{6t^{6}}. Πολλαπλασιάστε το 4 επί -\frac{1}{6t^{6}}.
12t^{\frac{3}{4}}-\frac{2}{3t^{6}}+С
Εάν η F\left(t\right) είναι αντιπαράγωγος του f\left(t\right), τότε δίνεται το σύνολο όλων των antiderivatives του f\left(t\right) από το F\left(t\right)+C. Επομένως, προσθέστε τη σταθερά της ενοποίησης C\in \mathrm{R} στο αποτέλεσμα.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}