Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο
Υπολογισμός
Tick mark Image
Ανάπτυξη
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

\frac{\left(x-3\right)\left(x^{2}+2x+1\right)}{\left(x^{2}-1\right)\left(x^{2}-2x-3\right)}+\frac{1}{x-1}
Διαιρέστε το \frac{x-3}{x^{2}-1} με το \frac{x^{2}-2x-3}{x^{2}+2x+1}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{x-3}{x^{2}-1} με τον αντίστροφο του \frac{x^{2}-2x-3}{x^{2}+2x+1}.
\frac{\left(x-3\right)\left(x+1\right)^{2}}{\left(x-3\right)\left(x-1\right)\left(x+1\right)^{2}}+\frac{1}{x-1}
Παραγοντοποιήστε τις παραστάσεις που δεν έχουν ήδη παραγοντοποιηθεί στο \frac{\left(x-3\right)\left(x^{2}+2x+1\right)}{\left(x^{2}-1\right)\left(x^{2}-2x-3\right)}.
\frac{1}{x-1}+\frac{1}{x-1}
Απαλείψτε το \left(x-3\right)\left(x+1\right)^{2} στον αριθμητή και παρονομαστή.
2\times \frac{1}{x-1}
Συνδυάστε το \frac{1}{x-1} και το \frac{1}{x-1} για να λάβετε 2\times \frac{1}{x-1}.
\frac{2}{x-1}
Έκφραση του 2\times \frac{1}{x-1} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{\left(x-3\right)\left(x^{2}+2x+1\right)}{\left(x^{2}-1\right)\left(x^{2}-2x-3\right)}+\frac{1}{x-1}
Διαιρέστε το \frac{x-3}{x^{2}-1} με το \frac{x^{2}-2x-3}{x^{2}+2x+1}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{x-3}{x^{2}-1} με τον αντίστροφο του \frac{x^{2}-2x-3}{x^{2}+2x+1}.
\frac{\left(x-3\right)\left(x+1\right)^{2}}{\left(x-3\right)\left(x-1\right)\left(x+1\right)^{2}}+\frac{1}{x-1}
Παραγοντοποιήστε τις παραστάσεις που δεν έχουν ήδη παραγοντοποιηθεί στο \frac{\left(x-3\right)\left(x^{2}+2x+1\right)}{\left(x^{2}-1\right)\left(x^{2}-2x-3\right)}.
\frac{1}{x-1}+\frac{1}{x-1}
Απαλείψτε το \left(x-3\right)\left(x+1\right)^{2} στον αριθμητή και παρονομαστή.
2\times \frac{1}{x-1}
Συνδυάστε το \frac{1}{x-1} και το \frac{1}{x-1} για να λάβετε 2\times \frac{1}{x-1}.
\frac{2}{x-1}
Έκφραση του 2\times \frac{1}{x-1} ως ενιαίου κλάσματος.