Λύση ως προς x
x=1
Γράφημα
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
4\times 5x-3\left(x-2\right)=27-6\left(x-\frac{2x-1}{3}\right)
Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με το 12, δηλαδή τον ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των 3,4,2.
20x-3\left(x-2\right)=27-6\left(x-\frac{2x-1}{3}\right)
Πολλαπλασιάστε 4 και 5 για να λάβετε 20.
20x-3x+6=27-6\left(x-\frac{2x-1}{3}\right)
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το -3 με το x-2.
17x+6=27-6\left(x-\frac{2x-1}{3}\right)
Συνδυάστε το 20x και το -3x για να λάβετε 17x.
17x+6=27-6\left(x-\left(\frac{2}{3}x-\frac{1}{3}\right)\right)
Διαιρέστε κάθε όρο του 2x-1 με το 3 για να λάβετε \frac{2}{3}x-\frac{1}{3}.
17x+6=27-6\left(x-\frac{2}{3}x-\left(-\frac{1}{3}\right)\right)
Για να βρείτε τον αντίθετο του \frac{2}{3}x-\frac{1}{3}, βρείτε τον αντίθετο κάθε όρου.
17x+6=27-6\left(x-\frac{2}{3}x+\frac{1}{3}\right)
Το αντίθετο ενός αριθμού -\frac{1}{3} είναι \frac{1}{3}.
17x+6=27-6\left(\frac{1}{3}x+\frac{1}{3}\right)
Συνδυάστε το x και το -\frac{2}{3}x για να λάβετε \frac{1}{3}x.
17x+6=27-6\times \frac{1}{3}x-6\times \frac{1}{3}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το -6 με το \frac{1}{3}x+\frac{1}{3}.
17x+6=27+\frac{-6}{3}x-6\times \frac{1}{3}
Πολλαπλασιάστε -6 και \frac{1}{3} για να λάβετε \frac{-6}{3}.
17x+6=27-2x-6\times \frac{1}{3}
Διαιρέστε το -6 με το 3 για να λάβετε -2.
17x+6=27-2x+\frac{-6}{3}
Πολλαπλασιάστε -6 και \frac{1}{3} για να λάβετε \frac{-6}{3}.
17x+6=27-2x-2
Διαιρέστε το -6 με το 3 για να λάβετε -2.
17x+6=25-2x
Αφαιρέστε 2 από 27 για να λάβετε 25.
17x+6+2x=25
Προσθήκη 2x και στις δύο πλευρές.
19x+6=25
Συνδυάστε το 17x και το 2x για να λάβετε 19x.
19x=25-6
Αφαιρέστε 6 και από τις δύο πλευρές.
19x=19
Αφαιρέστε 6 από 25 για να λάβετε 19.
x=\frac{19}{19}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με 19.
x=1
Διαιρέστε το 19 με το 19 για να λάβετε 1.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}