Skip to main content
$\fraction{x - 3}{\exponential{x}{2} - 4} - \fraction{5}{x + 2} $
Υπολογισμός
Tick mark Image
Ανάπτυξη
Tick mark Image
Γράφημα

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

\frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}-\frac{5}{x+2}
Παραγοντοποιήστε με το x^{2}-4.
\frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}-\frac{5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των \left(x-2\right)\left(x+2\right) και x+2 είναι \left(x-2\right)\left(x+2\right). Πολλαπλασιάστε το \frac{5}{x+2} επί \frac{x-2}{x-2}.
\frac{x-3-5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)} και \frac{5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{x-3-5x+10}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο x-3-5\left(x-2\right).
\frac{-4x+7}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο x-3-5x+10.
\frac{-4x+7}{x^{2}-4}
Αναπτύξτε το \left(x-2\right)\left(x+2\right).
\frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}-\frac{5}{x+2}
Παραγοντοποιήστε με το x^{2}-4.
\frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}-\frac{5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των \left(x-2\right)\left(x+2\right) και x+2 είναι \left(x-2\right)\left(x+2\right). Πολλαπλασιάστε το \frac{5}{x+2} επί \frac{x-2}{x-2}.
\frac{x-3-5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{x-3}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)} και \frac{5\left(x-2\right)}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{x-3-5x+10}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο x-3-5\left(x-2\right).
\frac{-4x+7}{\left(x-2\right)\left(x+2\right)}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο x-3-5x+10.
\frac{-4x+7}{x^{2}-4}
Αναπτύξτε το \left(x-2\right)\left(x+2\right).