Υπολογισμός
-\frac{m\left(m+n\right)}{n}
Ανάπτυξη
-\frac{m^{2}+mn}{n}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{\frac{n\left(n-m\right)}{n-m}-\frac{n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Πολλαπλασιάστε το n επί \frac{n-m}{n-m}.
\frac{\frac{n\left(n-m\right)-n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{n\left(n-m\right)}{n-m} και \frac{n^{2}}{n-m} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{\frac{n^{2}-nm-n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο n\left(n-m\right)-n^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο n^{2}-nm-n^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}+1}
Παραγοντοποιήστε με το n^{2}-m^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}+\frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Πολλαπλασιάστε το 1 επί \frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}+\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)} και \frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους προσθέσετε προσθέτοντας τους αριθμητές τους.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}-m^{2}+mn-nm+n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο m^{2}+\left(m+n\right)\left(-m+n\right).
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο m^{2}-m^{2}+mn-nm+n^{2}.
\frac{-nm\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(n-m\right)n^{2}}
Διαιρέστε το \frac{-nm}{n-m} με το \frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{-nm}{n-m} με τον αντίστροφο του \frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}.
\frac{-m\left(m+n\right)}{n}
Απαλείψτε το n\left(-m+n\right) στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{-m^{2}-mn}{n}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το -m με το m+n.
\frac{\frac{n\left(n-m\right)}{n-m}-\frac{n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Πολλαπλασιάστε το n επί \frac{n-m}{n-m}.
\frac{\frac{n\left(n-m\right)-n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{n\left(n-m\right)}{n-m} και \frac{n^{2}}{n-m} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{\frac{n^{2}-nm-n^{2}}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο n\left(n-m\right)-n^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{n^{2}-m^{2}}+1}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο n^{2}-nm-n^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}+1}
Παραγοντοποιήστε με το n^{2}-m^{2}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}+\frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Πολλαπλασιάστε το 1 επί \frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}+\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{m^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)} και \frac{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους προσθέσετε προσθέτοντας τους αριθμητές τους.
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{m^{2}-m^{2}+mn-nm+n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο m^{2}+\left(m+n\right)\left(-m+n\right).
\frac{\frac{-nm}{n-m}}{\frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}}
Συνδυάστε παρόμοιους όρους στο m^{2}-m^{2}+mn-nm+n^{2}.
\frac{-nm\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}{\left(n-m\right)n^{2}}
Διαιρέστε το \frac{-nm}{n-m} με το \frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{-nm}{n-m} με τον αντίστροφο του \frac{n^{2}}{\left(m+n\right)\left(-m+n\right)}.
\frac{-m\left(m+n\right)}{n}
Απαλείψτε το n\left(-m+n\right) στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{-m^{2}-mn}{n}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το -m με το m+n.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}