Λύση ως προς R
R=\frac{ab}{a+b}
a\neq -b\text{ and }a\neq 0\text{ and }b\neq 0
Λύση ως προς a
a=\frac{Rb}{b-R}
R\neq 0\text{ and }b\neq 0\text{ and }R\neq b
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
b\left(a-R\right)=aR
Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με το ab, δηλαδή τον ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των a,b.
ba-bR=aR
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το b με το a-R.
ba-bR-aR=0
Αφαιρέστε aR και από τις δύο πλευρές.
-bR-aR=-ba
Αφαιρέστε ba και από τις δύο πλευρές. Το υπόλοιπο της αφαίρεσης οποιουδήποτε αριθμού από το μηδέν ισούται με τον αντίστοιχο αρνητικό αριθμό.
-Ra-Rb=-ab
Αναδιατάξτε τους όρους.
\left(-a-b\right)R=-ab
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν R.
\frac{\left(-a-b\right)R}{-a-b}=-\frac{ab}{-a-b}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με -a-b.
R=-\frac{ab}{-a-b}
Η διαίρεση με το -a-b αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το -a-b.
R=\frac{ab}{a+b}
Διαιρέστε το -ab με το -a-b.
b\left(a-R\right)=aR
Η μεταβλητή a δεν μπορεί να είναι ίση με 0 επειδή δεν μπορεί να οριστεί η διαίρεση με το μηδέν. Πολλαπλασιάστε και τις δύο πλευρές της εξίσωσης με το ab, δηλαδή τον ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των a,b.
ba-bR=aR
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το b με το a-R.
ba-bR-aR=0
Αφαιρέστε aR και από τις δύο πλευρές.
ba-aR=bR
Προσθήκη bR και στις δύο πλευρές. Το άθροισμα οποιουδήποτε αριθμού με το μηδέν ισούται με τον ίδιο αριθμό.
\left(b-R\right)a=bR
Συνδυάστε όλους τους όρους που περιέχουν a.
\left(b-R\right)a=Rb
Η εξίσωση είναι σε τυπική μορφή.
\frac{\left(b-R\right)a}{b-R}=\frac{Rb}{b-R}
Διαιρέστε και τις δύο πλευρές με b-R.
a=\frac{Rb}{b-R}
Η διαίρεση με το b-R αναιρεί τον πολλαπλασιασμό με το b-R.
a=\frac{Rb}{b-R}\text{, }a\neq 0
Η μεταβλητή a δεν μπορεί να είναι ίση με 0.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}