Υπολογισμός
27x^{2}
Ανάπτυξη
27x^{2}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{6\left(xy\right)^{-1}\times 3^{2}}{2y^{2}x^{-3}y^{-3}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 2 και τον αριθμό -3 για να λάβετε τον αριθμό -1.
\frac{6\left(xy\right)^{-1}\times 3^{2}}{2y^{-1}x^{-3}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 2 και τον αριθμό -3 για να λάβετε τον αριθμό -1.
\frac{3\times 3^{2}\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Απαλείψτε το 2 στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{3^{3}\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 1 και τον αριθμό 2 για να λάβετε τον αριθμό 3.
\frac{27\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του 3 και λάβετε 27.
\frac{\frac{27}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Έκφραση του 27\times \frac{1}{xy} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{\frac{27}{xy}}{\frac{x^{-3}}{y}}
Έκφραση του x^{-3}\times \frac{1}{y} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{27y}{xyx^{-3}}
Διαιρέστε το \frac{27}{xy} με το \frac{x^{-3}}{y}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{27}{xy} με τον αντίστροφο του \frac{x^{-3}}{y}.
\frac{27}{x^{-3}x}
Απαλείψτε το y στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{27}{x^{-2}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό -3 και τον αριθμό 1 για να λάβετε τον αριθμό -2.
\frac{6\left(xy\right)^{-1}\times 3^{2}}{2y^{2}x^{-3}y^{-3}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 2 και τον αριθμό -3 για να λάβετε τον αριθμό -1.
\frac{6\left(xy\right)^{-1}\times 3^{2}}{2y^{-1}x^{-3}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 2 και τον αριθμό -3 για να λάβετε τον αριθμό -1.
\frac{3\times 3^{2}\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Απαλείψτε το 2 στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{3^{3}\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό 1 και τον αριθμό 2 για να λάβετε τον αριθμό 3.
\frac{27\times \frac{1}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του 3 και λάβετε 27.
\frac{\frac{27}{xy}}{x^{-3}\times \frac{1}{y}}
Έκφραση του 27\times \frac{1}{xy} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{\frac{27}{xy}}{\frac{x^{-3}}{y}}
Έκφραση του x^{-3}\times \frac{1}{y} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{27y}{xyx^{-3}}
Διαιρέστε το \frac{27}{xy} με το \frac{x^{-3}}{y}, πολλαπλασιάζοντας το \frac{27}{xy} με τον αντίστροφο του \frac{x^{-3}}{y}.
\frac{27}{x^{-3}x}
Απαλείψτε το y στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{27}{x^{-2}}
Για να πολλαπλασιάσετε δυνάμεις της ίδιας βάσης, προσθέστε τους εκθέτες. Προσθέστε τον αριθμό -3 και τον αριθμό 1 για να λάβετε τον αριθμό -2.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}